Ένα σχέδιο για να διορθωθούν οι σημαντικές αδυναμίες της υιοθετεί η Credit Suisse Group AG . Το παραπάνω αφορά τις διαδικασίες υποβολής εκθέσεων και ελέγχου τα τελευταία δύο χρόνια, μετά από νέα αναθεώρηση των οικονομικών καταστάσεων της που προκλήθηκε εξαιτίας ανησυχιών που εξέφρασαν οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ κατά την περασμένη εβδομάδα.

Για το 2021 και το 2022, «ο εσωτερικός έλεγχος του ομίλου στη χρηματοοικονομική πληροφόρηση δεν ήταν αποτελεσματικός», ανέφερε η Credit Suisse στην ετήσια έκθεσή της που δημοσιεύθηκε την Τρίτη. «Η Διοίκηση κατέληξε επίσης στο συμπέρασμα ότι οι έλεγχοι και οι διαδικασίες έρευνας δεν ήταν αποτελεσματικές». Οι σημαντικές αδυναμίες που εντοπίστηκαν σχετίζονται με την αδυναμία σχεδιασμού και διατήρησης αποτελεσματικών αξιολογήσεων κινδύνου στις οικονομικές της καταστάσεις, σύμφωνα με την τράπεζα.

Credit Suisse: Αποχώρησε κορυφαίος μέτοχος από την ελβετική τράπεζα

Επανεκτίμηση

Η επανεκτίμηση των εσωτερικών ελέγχων της τράπεζας έρχεται παράλληλα με μια «δυσμενή γνώμη» που εξέφρασε η λογιστική εταιρεία PwC σχετικά με την αποτελεσματικότητα των ελέγχων αυτών του ομίλου. Η τράπεζα ανέφερε ότι, ωστόσο, οι δηλώσεις της για τα έτη 2022, 2021 «παρουσιάζουν αρκετά» την οικονομική της κατάσταση.

Η Credit Suisse αναγκάστηκε να καθυστερήσει τη δημοσίευση της ετήσιας έκθεσής της την περασμένη εβδομάδα, αφού η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έθεσε ερωτήματα της τελευταίας στιγμής σχετικά με τις καταστάσεις ταμειακών ροών από το 2019 και το 2020, συζητήσεις που η τράπεζα είπε ότι έχουν πλέον ολοκληρωθεί. Ο Διευθύνων Σύμβουλος Ulrich Koerner προσπαθεί να προωθήσει μια περίπλοκη αναδιάρθρωση σε μια προσπάθεια να επιστρέψει η τράπεζα στην κερδοφορία, μια διαδικασία που τώρα κινδυνεύει να βαλτώσει σε ένα ευρύτερο sell – off του χρηματοπιστωτικού τομέα που συνδέεται με τη Silicon Valley Bank των ΗΠΑ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα κρατικά ομόλογα εκτινάχθηκαν καθώς η ανακοίνωση ενίσχυσε την ανησυχία για την αντοχή του τραπεζικού τομέα. Οι αποδόσεις των διετών ομολόγων του αμερικανικού ομολόγου μειώθηκαν έως και 15 μονάδες βάσης στο 3,82% μετά από άνοδο στο 4,19%. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στον δείκτη S&P 500 διέγραψαν κέρδη έως και 0,6%. Οι μετοχές της Credit Suisse υποχώρησαν σχεδόν 10% τη Δευτέρα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Γαλλία: Ο τομέας των καλλυντικών «επενδύει» στην επίσκεψη του Κινέζου προέδρου
Διεθνή |

Ο τομέας των καλλυντικών «επενδύει» στην επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στο Παρίσι

Στόχος η ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στις γαλλικές εταιρείες από τους νέους αυστηρούς κινεζικούς κανόνες εισαγωγής που απαιτούν την ανταλλαγή τύπων και τεχνογνωσίας παραγωγής