Η θέση του Κιέβου σημαίνει ότι οι στόχοι της Ρωσίας στην Ουκρανία μπορούν να επιτευχθούν μόνο με την στρατιωτική ισχύ, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Πρέπει να επιτύχουμε τους στόχους μας. Αυτή τη στιγμή αυτό είναι πιθανό μόνο με στρατιωτικά μέσα εξαιτίας της παρούσας θέσης του καθεστώτος του Κιέβου», σχολίασε ο Πεσκόφ.

Oxford Economics: Εκτίναξη του δημοσιονομικού ελλείμματος της Ρωσίας

Η Ρωσία ισχυρίζεται ότι ξεκίνησε τον πόλεμο στην Ουκρανία για να «απελευθερώσει» τους ρωσόφωνους στο ανατολικό Ντονμπάς από το νεοναζιστικό, όπως το χαρακτηρίζει, καθεστώς του Κιέβου.

Η Ουκρανία και η Δύση λένε ότι αυτή είναι μια αβάσιμη πρόφαση που χρησιμοποιεί η Μόσχα για να δικαιολογήσει τον πόλεμο και τις προσπάθειές της να καταλάβει εδάφη της Ουκρανίας.

Οι κατηγορίες προς το Κίεβο

Η Μόσχα κατηγορεί το Κίεβο για την κατάρρευση των συνομιλιών σχετικά με το ενδεχόμενο εκεχειρίας, ενώ ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι από την πλευρά του έχει ξεκαθαρίσει ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο ειρηνευτικής συμφωνίας αφού τα ρωσικά στρατεύματα έχουν προηγουμένως αποχωρήσει από το ουκρανικό έδαφος.

Εξάλλου, ερωτηθείς ο Πεσκόφ σχετικά με τις πληροφορίες που θέλουν το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης να επιδιώκει σύντομα την έκδοση των πρώτων ενταλμάτων σύλληψης εις βάρος Ρώσων που συνδέονται με την εισβολή στην Ουκρανία, απάντησε ότι η Μόσχα δεν αναγνωρίζει την δικαιοδοσία του.

«Δεν αναγνωρίζουμε αυτό το δικαστήριο, δεν αναγνωρίζουμε την δικαιοδοσία του», είπε ο Πεσκόφ.

Ο εισαγγελέας του ΔΠΔ αναμένεται να ζητήσει την έγκριση δικαστή για την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης εις βάρος πολλών Ρώσων σχετικά με την απαγωγή παιδιών από την Ουκρανία και τη μεταφορά τους στη Ρωσία καθώς και για τη στοχοθέτηση πολιτικών υποδομών, όπως δήλωσε χθες, Δευτέρα, στο Reuters μια πηγή που γνωρίζει το ζήτημα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής