Στη διάθεση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας έθεσε εαυτόν ο Κώστας Καραμανλής, ενημερώνοντας σχετικά τον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα.

Ο παραιτηθείς υπουργός σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής τον τονίζει ότι είναι στη διάθεση της επιτροπής που αναμένεται να συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα.

«Δεν είχε ενημερωθεί ο πρωθυπουργός»

Το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στον ΣΚΑΪ  είπε ότι ο πρωθυπουργός δεν είχε ενημερωθεί για την εικόνα στον ΟΣΕ, κάτι που ερμηνεύεται ως αιχμή για τον Κώστα Καραμανλή, ο οποίος ήταν ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός για να ενημερώσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την κατάσταση που επικρατούσε στους σιδηροδρόμους πριν την τραγωδία τα Τέμπη.

Μάλιστα, ερωτηθείς εάν η κατάσταση στον ΟΣΕ ήταν γνωστή στην κυβέρνηση ή και στον πρωθυπουργό, ο Γιάννης Οικονόμου απάντησε χωρίς περιστροφές ότι ο πρωθυπουργός δεν είχε ενημέρωση, ενώ επεσήμανε με νόημα ότι οι αρμόδιοι έπρεπε να ξέρουν.

«Οι υπουργοί πρέπει να μιλήσουν»

Παράλληλα ο Γιάννης Οικονόμου επεσήμανε πως «θεωρούμε αυτονόητο ότι όλοι οι άνθρωποι, και πρωτίστως οι πολιτικοί, που έχουν οποιοδήποτε ρόλο στην υπόθεση, οφείλουν να είναι στη διάθεση αυτών που κάνουν τις έρευνες. Την ώρα που λέμε ότι ο κ. Σπίρτζης είναι εξαφανισμένος, είναι αυτονόητο ότι και οι υπουργοί της δικής μας κυβέρνησης οφείλουν και πρέπει να μιλήσουν και είμαι προσωπικά σίγουρος ότι θα πουν αυτά που πρέπει».

Ερωτηθείς σχετικά αν ο κ. Καραμανλής θα πάει στη Βουλή απάντησε: «Η εκτίμησή μου είναι ότι θα πάει στη Βουλή και όπου χρειαστεί».
Πηγή: in.gr
Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Κομισιόν: Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία
Επικαιρότητα |

Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία της Κομισιόν

Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (ΕΛΚ) κλήθηκε να υπεραμυνθεί των πολιτικών της θητείας που φεύγει έχοντας εξ αριστερών της στη σκηνή τον εκπρόσωπο του ακροδεξιού ID Άντερς Βίστισεν