«Τα είχαμε όλα, ήρθε και η κλιματική κρίση να μας αποτελειώσει...»

· Αυτό ακούγεται όλο και περισσότερο από παραγωγούς και μεταποιητές αγροτικών προϊόντων.

· Εκτός από την ενέργεια και τα γεωργικά εφόδια που καίνε αρχίζει και η κλιματική αλλαγή να δείχνει τα δόντια της…

· Τα ακραία καιρικά φαινόμενα και η διατάραξη του «κύκλου του νερού» έχουν φέρει τα πάνω κάτω στις καλλιέργειες, οι οποίες συρρικνώνονται ανησυχητικά.

· Δεν είναι τυχαίο λένε άνθρωποι που γνωρίζουν ότι αρκετές πίστες στα χιονοδρομικά κέντρα των Άλπεων λειτούργησαν με τεχνητό χιόνι.

· Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του ρυζιού στην Ιταλία.

· Τον τελευταίο χρόνο η παραγωγή στη γειτονική χώρα μειώθηκε κατά περίπου 20% σε ποσότητα, πιέζοντας παράλληλα και τις τιμές προς τα πάνω…

· Υπολογίζεται ότι μόνο τον τελευταίο χρόνο η τιμή παραγωγή αυξήθηκε μεταξύ 40% και 60%.

· Παράγοντες της αγοράς αναφέρουν πως η παραπάνω κατάσταση δεν είναι βιώσιμη.

· Οι ανατιμήσεις δεν μπορούν να συνεχίζονται επ’ αόριστον, γιατί πολύ απλά δεν θα μπορούν να ακολουθήσουν οι καταναλωτές.

· Ήδη, η κατανάλωση αρχίζει και μειώνεται σημαντικά στα επώνυμα προϊόντα που είναι κατά τεκμήριο πιο ακριβά.

· Θα πρέπει πάντως να πούμε πως κάποιοι είχαν χτυπήσει τα «καμπανάκια» εδώ και χρόνια.

· Οι περισσότεροι επιλέξαμε να κλείσουμε τα αυτιά μας, χαρακτηρίζοντάς τους γραφικούς.

· Απλά τώρα πληρώνουμε τα επίχειρα των πράξεών μας..

——————————————–

· Μια έκτακτη συνάντηση στο Μαξίμου…

· Μπορεί οι μεγάλες αποκρατικοποιήσεις να έχουν μπει… στον «πάγο» λόγω εκλογών, ωστόσο οι διεργασίες καλά κρατάνε.

· Η αξιοποίηση των κρατικών assets άλλωστε αποτελεί ισχυρό χαρτί στην προσπάθεια ανάταξης των δημόσιων οικονομικών που δεν πρέπει να… καεί.

· Τα έσοδα που μπορεί να εισρεύσουν στα κρατικά ταμεία είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικά που καμία κυβέρνηση δεν θέλει να χάσει…

· Μαθαίνουμε λοιπόν πως υψηλόβαθμο στέλεχος του «Υπερταμείου» μετέβη εκτάκτως χθες για συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου.

· Αν και περισσότερες πληροφορίες δεν μας έγιναν γνωστές, εντούτοις εύκολα μπορεί κάποιος να αντιληφθεί το αντικείμενο της συζήτησης.

· Η στάση των επενδυτών έχει αλλάξει άρδην μετά την τραγωδία στα Τέμπη, -όπως σας έχουμε ενημερώσει εγκαίρως- και είναι χρήσιμη μια επανεξέταση της κατάστασης.

· Αν και κανείς δεν εγκαταλείπει τα επενδυτικά σχέδια για την ελληνική αγορά, εντούτοις όλοι δηλώνουν πλέον πολύ πιο επιφυλακτικοί.

· Το πολιτικό ρίσκο έχει μπει για τα καλά στο κάδρο και όλοι περιμένουν να ξεκαθαρίσει το τοπίο για να περάσουν από τα λόγια… στην πράξη.

——————————————–

· Τα επόμενα βήματα στο project των δικαστηρίων Πειραιά

· Στα τέλη του 2024 υπολογίζεται πως θα παραδοθεί προς χρήση το νέο κτήριο που θα φιλοξενήσει τα δικαστήρια Πειραιά.

· Και αυτό γιατί θα χρειαστούν περίπου έξι μήνες για την ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών ζητημάτων και περίπου 24 με 30 μήνες για την κατασκευή του.

· Τα «γραφειοκρατικά» αφορούν στην σύνταξη της σύμβασης, στην έγκριση από το ελεγκτικό συνέδριο, στην ολοκλήρωση των μελετών και στην έκδοση της οικοδομικής άδειας.

· Θυμίζουμε πως πολύ πρόσφατα το Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτηρίων (ΤΑΧΔΙΚ) άναψε πράσινο στην πρόταση της Dimand.

· Η πρόταση της τελευταίας αφορούσε στην εγκατάσταση των δικαστηρίων σε οικόπεδο δικής της ιδιοκτησίας στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου.

· Αυτή τη στιγμή τα δικαστήρια Πειραιά στεγάζονται σε πολύ παλιά κτίρια. Μάλιστα το Διοικητικό Πρωτοδικείο στεγάζεται σε πολυκατοικία!

· Για την ιστορία να πούμε ότι η συζήτηση για την μεταφορά τους είχε ξεκινήσει στα τέλη της δεκαετία του 1980.

· Κάλιο αργά, παρά ποτέ… που λέει και ο θυμόσοφος λαός.
——————————————–

· Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνο με βλέψεις για διεθνή καριέρα

· Σε πλήρη εξέλιξη, όπως μαθαίνουμε, βρίσκεται η προσπάθεια των «Green Cola» και Χήτος (Ζαγόρι) για είσοδο στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου υπό το όχημα της Green Beverages.

· Πληροφορούμαστε πως στην παρούσα φάση αποστέλλονται έγγραφα που ζητάνε οι Άγγλοι και αφορούν στη λειτουργία των εταιρειών. Όλα μεταφρασμένα στα αγγλικά.

· Μια διαδικασία που αποδεικνύεται αρκετά απαιτητική και εκτιμάται πως θα πάρει κάποιο χρόνο.

·  Κάτι που πάντως δεν πτοεί τους βασικούς μετόχους του όλου εγχειρήματος, τα αδέλφια Νίκο και Γιάννη Χήτο.

· Όραμα των δυο επιχειρηματιών αλλά και των υπολοίπων που συμπληρώνουν την ηγετική ομάδα (βλ. οικογένεια Βενιέρη) είναι η δημιουργία μιας εταιρείας που θα διακριθεί στον τομέα των  υγιεινών αναψυκτικών (healthy drinks) σε διεθνές επίπεδο.

· Στο πλαίσιο αυτό, ετοιμάζονται και καινούρια προϊόντα που θα παρουσιαστούν το επόμενο διάστημα.

· Την ίδια στιγμή, με εντατικούς ρυθμούς προχωρά και η Εν Ελλάδι συγχώνευση των δυο εταιρειών. Στόχος είναι να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό.

· Tα κεντρικά γραφεία της Χήτος στην Αττική πάντως έχουν μεταφερθεί ήδη από την Κηφισιά στη Βαρυμπόμπη. Στο συγκρότημα που στεγάζεται και η Green Cola…

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Il Postino