Άνευ προηγούμενου ζήτηση για Ελλάδα

«Φωτιά» έχουν πάρει οι κρατήσεις για καταλύματα τύπου Airbnb στις τουριστικές περιοχές της χώρας.

·      Κρήτη, Ρόδος, Μύκονος, Σαντορίνη, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθος αλλά και Νάξος είναι τα πρώτα που κλείνουν, χωρίς να υπολείπονται και άλλοι λιγότεροι γνωστοί προορισμοί όπως η Σέριφος και η Σίφνος.

·      «Ξεπουλάει οτιδήποτε υπάρχει για Ελλάδα, και ας μην είναι γνωστό..», σημειώνει στη στήλη επιχειρηματίας του χώρου.

·      Η ζήτηση, όπως μας εξηγεί είναι πρωτοφανής και ειδικά από τις παραδοσιακές αγορές που τροφοδοτούν την ελληνική αγορά.

·      Τουτέστιν Γερμανία, Αγγλία, Ιταλία, Γαλλία και Σκανδιναβία και εσχάτως Ισραήλ.

·      Έτσι όπως πάμε, είναι πολύ πιθανόν σύμφωνα με τον ίδιο, όχι απλά να ξεπεράσουμε τις επιδόσεις του 2019 αλλά να κάνουμε ένα πραγματικό… άλμα.

·      Και αυτό χωρίς τη συμμετοχή των Ρώσων τουριστών, οι οποίοι μετά τον πόλεμο δεν μπορούν να έρθουν με οργανωμένα πακέτα διακοπών στην Ελλάδα.

·      Είναι σαφές πως ο ελληνικός τουρισμός έχει ανέβει επίπεδο. Το στοίχημα είναι να διατηρήσουμε το καλό μομέντουμ και να πάμε ένα βήμα παραπέρα.

·      Να πετύχουμε δηλαδή να προσελκύσουμε πιο ποιοτικούς τουρίστες που θα αφήνουν περισσότερο συνάλλαγμα στην χώρα…

———————–

Ένα διαφορετικό Spar έρχεται στην Ελλάδα…

·      Ένα νέο, εντελώς διαφορετικό concept της Spar αναμένεται να κάνει σύντομα την εμφάνισή του στην Ελλάδα. Και συγκεκριμένα στα Νότια Προάστια της Αττικής.

·      Ο λόγος για το «Spar Natural», το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει μέσα στο καλοκαίρι.

·      Πρόκειται για ένα κατάστημα τροφίμων, το οποίο θα ενσωματώνει πολλές καινοτομίες και υπηρεσίες ενώ θα έχει πλούσια γκάμα προϊόντων που θα καλύπτουν και απαιτητικούς πελάτες.

·      Το συγκεκριμένο concept υπάρχει ήδη σε Ισπανία και Αυστρία.

·      «Θα είναι ένα νέου είδους delicatessen», λένε στη στήλη άνθρωποι που γνωρίζουν.

·      Ξεκαθαρίζουν πάντως πως παρά την επωνυμία, δεν πρόκειται για σημείο πώλησης βιολογικών προϊόντων. «Θα είναι πολύ περισσότερα από αυτό…».

·      Την ευθύνη του εγχειρήματος, όπως μαθαίνουμε, έχουν άνθρωποι του λιανεμπορίου και εκπρόσωποι του γυναικείου επιχειρείν (σύντομα νεότερα…)

·      Το πρώτο κατάστημα αναμένεται να ανοίξει στην περιοχή της Γλυφάδας σε χωρο 350 τ.μ., θα φιλοξενεί περίπου 3.000 με 4.000 κωδικούς και θα είναι εταιρικό.

·      Σε αυτό το μοντέλο θα βασιστεί η ανάπτυξη για τουλάχιστον μια τριετία.

·      Και αυτό γιατί οι υπεύθυνοι θέλουν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο του project.

·      Μετά και ανάλογα με την απήχησή του, θα εξεταστεί το ενδεχόμενο του franchise.

·      Έμφαση θα δοθεί σε πολυπολιτισμικές και τουριστικές περιοχές και όχι στις συνοικίες της πρωτεύουσας.

·      Κάτι λογικό μιας και το σήμα Spar είναι ευρέως γνωστό στους ξένους και επιπλέον υπάρχει αρκετό ψωμί στις τουριστικές περιοχές…

——————————-

Στα δικαστήρια με τους αντιγραφείς της φέτας

·      Δεν έχουν τέλος οι προσπάθειες ξένων εταιρειών να καπηλευτούν την εμπορική ονομασία «φέτα» στις διεθνείς αγορές.

·      Και κυρίως στις χώρες που δεν υπάρχει η προστασία των προϊόντων ΠΟΠ της ΕΕ.

·      Το γκελ που κάνει το διάσημο ελληνικό τυρί στους καταναλωτές ανά τον κόσμο είναι αρκετά μεγάλο και δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο.

·      Οι Αμερικανοί πάντως εξελίσσονται στο μεγαλύτερο πονοκέφαλο για τους Έλληνες παραγωγούς. Φυσικά δεν είναι οι μόνοι.

·      Μετά την Σιγκαπούρη και παρά την ήττα που υπέστησαν πριν από περίπου δυο χρόνια, επανέρχονται και διεκδικούν την ελεύθερη χρήση της εμπορικής ονομασίας «φέτα» σε Αυστραλία και Χιλή.

·      Στο παιχνίδι, πληροφορούμαστε, έχει μπει και ο γαλλικός κολοσσός της Lactalis. Ο οποίος προωθεί λευκό τυρί (από αγελαδινό γάλα) υπό το brand «Athenos».

·      Μαθαίνουμε πως ο ΣΕΒΓΑΠ μαζί με την Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας ετοιμάζονται να αναλάβουν νομικές πρωτοβουλίες για να προστατεύσουν τα ελληνικά συμφέροντά.

·      Συγκεκριμένα, σκοπεύουν μέσα στις επόμενες ημέρες να κάνουν ένσταση και να μπλοκάρουν τα σχέδια των ανταγωνιστών τους.

·      Η ελληνική πλευρά εμφανίζεται αποφασισμένη να κερδίσει τη μάχη. Η οποία προμηνύεται σκληρή…

·      Η ονομασία φέτα άλλωστε, είναι κατοχυρωμένη από την Ελλάδα στον Παγκόσμιο Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Il Postino