Να καλύψει μέρος του χαμένου εδάφους, μιας δύσκολης εβδομάδας, επιχειρεί σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, χωρίς όμως να μπορεί να διαλύσει πλήρως τις ανησυχίες για την υγεία του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού κλάδου. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,21% στις 1.044,40 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 11 εκατ. ευρώ.

Ο Μάρτιος φαίνεται ότι δεν εξελίσσεται με τον τρόπο που αναμενόταν στην ελληνική αγορά, αν και μια κάποιας έκτασης διόρθωση ήταν εν πολλοίς ευκταία. Ο λόγος της διόρθωσης όμως είναι αυτός που προβληματίζει πλέον την αγορά, που βλέπει ότι όσο και το ΧΑ να θέλει, οι διεθνείς εξελίξεις είναι τέτοιες που δεν επιτρέπουν μεγάλες κινήσεις που να προσθέτουν ρίσκο στα χαρτοφυλάκια.

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Κέρδη… ανακούφισης

Οι απώλειες

Ήδη ο γενικός δείκτης χάνει πάνω από 8,5% από την αρχή του μήνα, ενώ οι απώλειες των τραπεζών ξεπερνούν το 17%, και αυτή η εικόνα είναι ενδεικτική της επίδρασης που έχουν οι διεθνείς εξελίξεις στην ελληνική κεφαλαιαγορά. Και μπορεί αυτός ο “απολογισμός” να είναι σχετικά διαχειρίσιμος σε σχέση με την εικόνα που εμφάνισαν άλλες διεθνείς αγορές, αλλά καθόλου αμελητέος εάν αναλογιστεί κανείς το σενάριο τα προβλήματα να συνεχίσουν και η εσωτερική πολιτική να περιπλακεί ακόμη περισσότερο ενόψει εκλογών.

Σε επίπεδο τίτλων, Jumbo, OTE, Alpha Bank, Autohellas, ΟΠΑΠ, Λάμδα, Εθνική και ΕΛΧΑ ηγούνται της ανόδου, με σημαντικά κέρδη, ενώ έντονη είναι και η άνοδος σε Ελληνικά Πετρέλαια, Ελλάκτωρ, Τιτάν, Βιοχάλκο, Πειραιώς, ΔΕΗ και Eurobank. Σε θετικά εδάφη κινούνται οι Quest, Aegean, ΕΥΔΑΠ, Μυτιληναίος και Τέρνα Ενεργειακή, ενώ σε αρνητικά οι Σαράντης, Motor Oil, ΓΕΚ Τέρνα και ΟΛΠ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών