Με κέρδη κινούνται και σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να αποτυπώνουν την ανακούφισή τους μετά τις εξελίξεις στην ελβετική Credit Suisse και αμερικανική First Republic Bank, οι οποίες έλαβαν οικονομική βοήθεια με στόχο την αποτροπή της κρίσης στον τραπεζικό τομέα.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,8%, με τον κλάδο του πετρελαίου να κερδίζει 1,9%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 1,09% στις 7.490 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,92% στις 15.104 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,90% στις 7.088 μονάδες.

Ασιατικά χρηματιστήρια: Ακολούθηκαν τα κέρδη της Wall Street

Το κλίμα μετά την κίνηση των 11 τραπεζών

Οι επενδυτές αποτιμούν θετικά το γεγονός ότι 11 μεγάλες αμερικανικές τράπεζες εισέφεραν την Πέμπτη (16/3) 30 δισεκατομμύρια δολάρια σε καταθέσεις στην First Republic Bank, προκειμένου να στηριχθεί η περιφερειακή τράπεζα μετά τους κλυδωνισμούς που δέχτηκε από την πτώχευση δύο άλλων περιφερειακών αμερικανικών τραπεζών την περασμένη εβδομάδα.

Αυτό ακολούθησε την ανακοίνωση της Τετάρτης ότι η προβληματική ευρωπαϊκή τράπεζα Credit Suisse δέχτηκε τη σανίδα σωτηρίας από την Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας, ενισχύοντας τη ρευστότητά της, καθώς παλεύει με σημαντικές εκροές πελατών μετά από μια σειρά σκανδάλων τα τελευταία χρόνια.

Σήμερα, στο επίκεντρο θα είναι τα τελικά στοιχεία για τον πληθωρισμό της Ευρωζώνης. Αυτά αναμένεται να δείξουν ότι ο πληθωρισμός αυξήθηκε κατά 0,8% τον Φεβρουάριο σε μηνιαία βάση, αυξημένος κατά 8,5% σε ετήσια βάση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης