Η είδηση ότι η  SVB Financial Group, μητρική της Silicon Valley Bank, κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 11 του πτωχευτικού κώδικα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, δεν έσκασε ως κεραυνός εν αιθρία… Κάποιοι μίλησαν για επακόλουθη κίνηση προκειμένου να διαφυλάξει τα περιουσιακά της στοιχεία, και να κερδίσει χρόνο προκειμένου να πληρώσει τους ομολογιούχους της.

Στην αίτηση υπαγωγής τονίζεται, ότι η SVB Securities και τα αμοιβαία κεφάλαια της SVB Capital και οι οντότητες ομόρρυθμων εταίρων δεν περιλαμβάνονται στην υπαγωγή και συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά καθώς η SVB Financial Group προχωρά στην προαναγγελθείσα εξερεύνηση στρατηγικών εναλλακτικών λύσεων για αυτές τις επιχειρήσεις.

SVB Group: Υπέβαλε αίτηση για προστασία από τους πιστωτές

Ρευστότητα 2,2 δισ.

«Η διαδικασία του Κεφαλαίου 11 θα επιτρέψει στην SVB Financial Group να διατηρήσει την αξία της καθώς αξιολογεί στρατηγικές εναλλακτικές για τις πολύτιμες επιχειρήσεις και τα περιουσιακά του στοιχεία, ειδικά τις SVB Capital και SVB Securities», δήλωσε ο William Kosturos, επικεφαλής αναδιάρθρωσης του SVB Financial Group.

Σύμφωνα με την κατάθεση υπαγωγής στο άρθρο 11, η SVB Financial Group κατέγραψε περιουσιακά στοιχεία και υποχρεώσεις ύψους έως και 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η SVB «πιστεύει» ότι έχει ρευστότητα περίπου 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων και υπολογίζει τα ίδια κεφάλαιά της σε SVB Capital και SVB Securities μεταξύ των περιουσιακών της στοιχείων, σύμφωνα με τη δήλωση που εξέδωσε. Επιπλέον οφείλει στους ομολογιούχους περίπου 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αλλαγή πλεύσης

Επειδή η Silicon Valley Bank ήταν μια εμπορική τράπεζα με έδρα την Καλιφόρνια και μέρος του συστήματος της Federal Reserve, δεν πληροί τις προϋποθέσεις για πτώχευση και αντ’ αυτού κατέληξε στην Federal Deposit Insurance Corp. Η πρώην μητρική της εταιρεία, ωστόσο, μπορεί να υποβάλει αίτηση για να προστατεύσει τα εναπομείναντα περιουσιακά της στοιχεία και να εργαστεί για την αποπληρωμή των πιστωτών, συμπεριλαμβανομένων των κατόχων ομολόγων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τη δέσμευση της SVB από την FDIC, η  SVB Financial δεν έχει πλέον σχέση με την Silicon Valley Bank NA και την SVB Private.

Το Centerview Partners βοηθά την SVB να αξιολογήσει στρατηγικές εναλλακτικές λύσεις για SVB Capital και SVB Securities. Η διαδικασία έχει συγκεντρώσει σημαντικό ενδιαφέρον και οποιαδήποτε πώληση θα απαιτούσε την έγκριση του πτωχευτικού δικαστηρίου.

«Η SVB Financial Group θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τη Silicon Valley Bridge Bank», ανέφερε ο William Kosturos και πρόσθεσε: «Δεσμευόμαστε στην εξεύρεση πρακτικών λύσεων για τη μεγιστοποίηση της ανακτήσιμης αξίας για τα ενδιαφερόμενα μέρη και των δύο οντοτήτων».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή