FT: Η Blackrock ετοιμάζει πρόταση εξαγοράς της Credit Suisse – Διαψεύδει η εταιρεία

Για προσφορά που εξετάζει η Blackrock μιλούν οι FT - Διαψεύδει εκπρόσωπός της

FT: Η Blackrock ετοιμάζει πρόταση εξαγοράς της Credit Suisse – Διαψεύδει η εταιρεία

Στο «παιχνίδι» εξαγοράς της Credit Suisse μπαίνει και η BlackRock.

Όπως αναφέρουν οι Financial Times, η BlackRock ετοιμάζει την κατάθεση πρόταση εξαγοράς της ελβετικής τράπεζας, ενώ εξετάζει μια σειρά επιλογών και εργάζεται για το θέμα και με άλλους υποψήφιους επενδυτές.

Credit Suisse: Οι 48ώρες που θα κρίνουν τον μέλλον του ελβετικού κολοσσού

Η BlackRock κοινοποίησε την πρόθεσή της στην Credit Suisse, η οποία βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με την UBS σχετικά με μια συναλλαγή που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πλήρη ή μερική εξαγορά της προβληματικής ελβετικής τράπεζας.

Όπως σημειώνουν οι Financial Times, δεν υπάρχει κλεισμένη συμφωνία ή κάποια εγγύηση ότι θα υπάρξει deal, το οποίο θα πρέπει να υπερβεί και σημαντικά ρυθμιστικά εμπόδια σε Ευρώπη και ΗΠΑ.  Ο Λάρι Φινκ, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της BlackRock, επεξεργάζεται προσωπικά την προσφορά για την ελβετική τράπεζα. Σημειώνεται ότι ο Φινκ εργαζόταν στην First Boston, το τμήμα επενδυτικής τραπεζικής της Credit Suisse.

Η BlackRock είναι εδώ και καιρό ένας από τους μεγαλύτερους πελάτες επενδυτικής τραπεζικής της Credit Suisse, έχοντας πραγματοποιήσει πολλές συναλλαγές στα ομόλογα, τονίζουν οι FT. Μια ενδεχόμενη συμφωνία, ειδικά για τον αμερικανικό βραχίονα της Credit Suisse, θα ενισχύσει σημαντικά τις συναλλαγές της αμερικανικής τράπεζας, δήλωσε μια από τις πηγές των FT.

Η διάψευση

Η διοίκηση της BlackRock προχώρησε σε διάψευση των αναφορών των FT, με σχετική διαρροή προς το Reuters.

«Η BlackRock δεν συμμετέχει σε κανένα σχέδιο απόκτησης μέρους ή του συνόλου της Credit Suisse» ανέφερε η αμερικανική εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων.

Εξαγορά, αλλά ποιου πράγματος;

Η Credit Suisse πέρασε δύο χρόνια που σηματοδοτήθηκαν από σκάνδαλα, τα οποία αποκάλυψαν, καθ’ ομολογίαν μάλιστα της διεύθυνσης, «ουσιαστικές αδυναμίες» στον «εσωτερικό έλεγχό» της. Η Finma την είχε κατηγορήσει ότι «παρέλειψε τις υποχρεώσεις της για έλεγχο» στην υπόθεση της χρεοκοπίας της χρηματοοικονομικής εταιρείας Greensill, η οποία σηματοδότησε την αρχή των προβλημάτων.

Το 2022, η τράπεζα είχε καθαρή ζημιά 7,3 δισεκ. ελβετικά φράγκα, με φόντο μαζικές αναλήψεις χρημάτων από τους πελάτες της. Αναμένει και φέτος ότι θα έχει «σημαντική» ζημιά προ φόρων.

OT Originals

Περισσότερα από World

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο