Ανήσυχο για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας του δηλώνει το προσωπικό της Credit Suisse στα ασιατικά χρηματοπιστωτικά κέντρα, μετά τη συμφωνία της UBS να απορροφήσει την 167 ετών τράπεζα στο πλαίσιο ενός προγράμματος διάσωσης με κρατική υποστήριξη.

UBS-Credit Suisse: Μαύρη Δευτέρα για τις αγορές – Δεν έπεισε το deal

«Δεν ξέρω αν θα μείνω, αν θα φύγω ή θα πρέπει να εξετάσω τις επιλογές μου τώρα», δήλωσε ένας τραπεζίτης με έδρα τη Νοτιοανατολική Ασία, ο οποίος όπως και άλλοι υπάλληλοι μίλησε στο Reuters υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Ο τραπεζίτης παραπονέθηκε επίσης για την πίεση που δέχεται από τους πελάτες, να δώσει απαντήσεις εντός 24 ωρών σε ερωτήσεις σχετικά με τη συμφωνία της UBS.

Αγωνία για την επόμενη ημέρα

Η Credit Suisse απασχολεί 50.000 άτομα παγκοσμίως σε δραστηριότητες διαχείρισης πλούτου, επενδυτικής τραπεζικής και διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, διαθέτοντας περισσότερα από 150 γραφεία σε 50 χώρες.

Έχανε ωστόσο σταθερά μερίδιο αγοράς διαχείρισης πλούτου από την UBS και από τις πιο καλά κεφαλαιοποιημένες αμερικανικές τράπεζες στην επενδυτική τραπεζική τα τελευταία χρόνια, αν και παρέμεινε ο δεύτερος μεγαλύτερος διαχειριστής πλούτου στην Ασία, πίσω μόνο από την UBS.

«Δεν έχω ιδέα τι σημαίνει να συνεχίσουμε ακόμα τη “συνήθη λειτουργία” όταν δεν είμαστε καν σίγουροι ότι η δουλειά μας θα είναι εκεί», δήλωσε ένας υπάλληλος με έδρα το Χονγκ Κονγκ.

Έξω από τα γραφεία της κοντά στην κεντρική επιχειρηματική περιοχή της Σιγκαπούρης, οι κοντινές καφετέριες, που συνήθως είναι γεμάτες με τραπεζίτες της Credit Suisse και των ανταγωνιστών της, ήταν λιγότερο γεμάτες νωρίς τη Δευτέρα.

Ορισμένοι από τους υπαλλήλους της τράπεζας δεν απάντησαν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων του Reuters που περίμεναν έξω από το λόμπι των γραφείων.

Προειδοποίηση για απολύσεις

Η UBS προειδοποίησε την Κυριακή ότι θα περικόψει μεγάλο μέρος των δραστηριοτήτων επενδυτικής τραπεζικής της Credit Suisse.

Η Ένωση Τραπεζικών Υπαλλήλων Ελβετίας κάλεσε τη Δευτέρα τη UBS να περιορίσει τις περικοπές θέσεων εργασίας στο «απολύτως ελάχιστο».

Πηγές της UBS και της Credit Suisse ανέφεραν ότι η Νοτιοανατολική Ασία ήταν μεταξύ των περιοχών όπου οι τράπεζες παρουσίαζαν τις περισσότερες επικαλύψεις στις ομάδες διαχείρισης πλούτου και επενδυτικής τραπεζικής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή