Την απομάκρυνση του Μίλτου Καμπουρίδη από το διοικητικό της συμβούλιο ανακοίνωσε η Dolphin Capital Investors, επισημαίνοντας πως η συγκεκριμένη απόφαση έχει άμεση ισχύ.

Ειδικότερα, η επενδυτική εταιρεία με έδρα το Λονδίνο κανει λόγο για παραβίαση των όρων της συμφωνίας που είχε υπογραφεί την 1η Δεκεμβρίου 2021 από πλευράς της Dolphin Capital Partners.

Η ανακοίνωση

«Οι διευθυντές της Dolphin Capital Investors Limited (η «Εταιρεία») ανακοινώνουν ότι η Συμφωνία Διαχείρισης Επενδύσεων (IMA) με ημερομηνία 1 Δεκεμβρίου 2021 μεταξύ της Εταιρείας και της Dolphin Capital Partners Limited («DCP») έχει τερματιστεί από την Εταιρεία με άμεση άμεση ισχύ εξαιτίας παραβίαση των όρων της σύμβασης από την DCP.

Έχει υποπέσει στην αντίληψη της Εταιρείας ότι η DCP συνήψε μια άγνωστη συμφωνία επιλογής με τον αγοραστή του θέρετρου Amanzoe στο Πόρτο Χέλι, στην Ελλάδα την ίδια στιγμή που η Εταιρεία απέσυρε το ενδιαφέρον της στο θέρετρο, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί στις 2 Αυγούστου 2018 (το «Συμφωνία ακοινώνητων δικαιωμάτων προαίρεσης»). Η Συμφωνία δίνει το δικαίωμα στην DCP να αποκτήσει επιπλέον 15% του μετοχικού κεφαλαίου της DolphinCI Fourteen Limited (το όχημα ειδικού σκοπού που κατέχει το θέρετρο Amanzoe). Μια ξεχωριστή συμφωνία για την DCP για την απόκτηση του 15% του μετοχικού κεφαλαίου της DolphinCI Fourteen Limited είχε γνωστοποιηθεί και εγκριθεί από την Εταιρεία.

Η Συμφωνία δεν είχε γνωστοποιηθεί στην Εταιρεία από την DCP τη στιγμή της πώλησης της DolphinCI Fourteen Limited. Η αποτυχία από την DCP, ως αντιπρόσωπος της Εταιρείας σύμφωνα με τους όρους, να αποκαλύψει την ύπαρξη της Συμφωνίας, και να εκπληρώσει τα καθήκοντά της ως αντιπροσώπου, συνιστά παραβίαση του IMA που είχε ως αποτέλεσμα τον τερματισμό από την Εταιρεία.

Η Εταιρεία  θα επιδιώξει όλες τις νόμιμες επιλογές για την ανάκτηση της αξίας που προκύπτει από τη Συμφωνία Ακάλυπτων Δικαιωμάτων που είναι ιδιοκτησία της Εταιρείας. Το δ.σ. πιστεύει ότι αυτή η αξία θα μπορούσε να είναι σημαντική στο πλαίσιο του μεγέθους της Εταιρείας, αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν αρκετές πληροφορίες για το ακριβές ποσό.

Το Διοικητικό συμβούλιο απομάκρυνε επίσης τον Μίλτο Καμπουρίδη, ο οποίος είναι Συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της DCP, από Διευθυντή της Εταιρείας με άμεση ισχύ.

Περαιτέρω ενημερώσεις θα δοθούν σε εύθετο χρόνο».

Η απάντηση Καμπουρίδη

Από την πλευρά του ο Μίλτος Καμπουρίδης κάνει λόγο για πλήρως αβάσιμες, καταχρηστικές και παράνομες μονομερείς ενέργειες.

«Σε συνέχεια της ανακοίνωσης που εξέδωσε σήμερα το πρωί η Dolphin Capital Investors Limited (“DCI”), η Dolphin Capital Partners Limited (“DCP”) και ο Μίλτος Καμπουρίδης θα ήθελαν να καταστήσουν σαφές ότι οι μονομερείς ενέργειες της DCI, συμπεριλαμβανομένης της υποτιθέμενης καταγγελίας της υφιστάμενης Σύμβασης Διαχείρισης Επενδύσεων μεταξύ της DCP και της DCI είναι πλήρως αβάσιμες, καταχρηστικές και παράνομες. Οι δε ισχυρισμοί που προβλήθηκαν από την DCI ως δικαιολογία για τις ανωτέρω ενέργειες της, είναι εξίσου αστήρικτοι αλλά και δυσφημιστικοί.

Η DCP είναι απολύτως βέβαιη για την ουσιαστική και νομική ορθότητα των θέσεων και επιφυλάσσεται ρητά για την προάσπιση όλων των νόμιμων και συμβατικών δικαιωμάτων της.

Το όλο ζήτημα δημιουργήθηκε από προσχεδιασμένες και ιδιοτελείς ενέργειες των διευθυντών της DCI, Nick Paris και Nicolai Huls, και βρίσκεται πλέον στα χέρια των δικηγόρων της DCP, οι οποίοι έχουν λάβει ρητή εντολή να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να προστατεύσουν τα συμφέροντα της DCP.

Ο Μίλτος Καμπουρίδης μέσω της DCP της οποίας είναι 100% μέτοχος, παραμένει βασικός μέτοχος της DCI.

Τέλος, επισημαίνεται ότι οι εξελίξεις αυτές δεν επηρεάζουν το One&Only Kea Island στο οποίο η DCP είναι μέτοχος και διαχειριστής και στο οποίο η DCI δεν διατηρεί καμία συμμετοχή.

Περαιτέρω ενημερώσεις θα παρασχεθούν εν ευθέτω χρόνω».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις