Διευθύνοντες σύμβουλοι τραπεζών της Wall Street και στελέχη της κυβέρνησης των ΗΠΑ συζητούν το ενδεχόμενο να υπάρξει επέμβαση στη First Republic Bank και διερευνούν πιθανότητες να διατεθεί κρατική στήριξη για να ενθαρρυνθεί το κλείσιμο συμφωνίας, μετέδωσε χθες Τρίτη το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, επικαλούμενο πηγές ενήμερες για τη διαπραγμάτευση.

Μεταξύ άλλων επιλογών που εξετάζονται είναι η πιθανότητα το κράτος να απαλλάξει τη First Republic Bank από πόρους που βαραίνουν στο ενεργητικό της, κατά το δημοσίευμα.

Άλλα ενδεχόμενα υπό συζήτηση είναι η χορήγηση εγγυήσεων, η χαλαρότερη εφαρμογή κανόνων για την κεφαλαιοποίηση, και η χαλαρότερη εφαρμογή των ορίων για τους μετόχους, ώστε να γίνει πιο ελκυστική η τράπεζα.

Η First Republic Bank, οι μετοχές της οποίας κατέγραφαν πτώση σχεδόν 18% σε συναλλαγές μετά το κλείσιμο της αγοράς, δεν θέλησε να σχολιάσει το δημοσίευμα.

Υπενθυμίζεται ότι η First Republic ανακοίνωσε στις 12 Μαρτίου Κυριακή ότι έλαβε «ένεση ρευστότητας» από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ και την JPMorgan Chase με την οποία αυξάνει το ύψος των ρευστών κεφαλαίων της στα 70 δισ. δολάρια, πριν αναζητήσει οποιαδήποτε βοήθεια από το νέο πρόγραμμα της Fed.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ δημιούργησε ένα νέο Πρόγραμμα Τραπεζικής Χρηματοδότησης (Bank Term Funding Program), το οποίο θα προσφέρει δάνεια έως και ένα έτος στις τράπεζες με αντάλλαγμα υψηλής ποιότητας εξασφαλίσεις, όπως τα κρατικά ομόλογα.

Μετά από σειρά διαβουλεύσεων ανάμεσα στον Τζερόμ Πάουελ, Τζάνετ Γέλεν και τον Τζέιμι Ντάιμον της JP Morgan διευθυντικά στελέχη 11 τραπεζών συμφώνησαν να διαθέσουν συνολικά 30 δισεκατομμύρια δολάρια για την τράπεζα του Σαν Φραντσίσκο, με τη δέσμευση να αφήσουν τα χρήματα αυτά στην First Republic Bank για τουλάχιστον 120 μέρες ενισχύοντας τη ρευστότητά της.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή