Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας να μην επιδοτηθούν οι λογαριασμοί ρεύματος του Απριλίου.

Ο κ. Σκρέκας μιλώντας στο 4o Power & Gas Forum σημείωσε ότι «οι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας που ανακοίνωσαν πολλοί πάροχοι είναι πιο χαμηλές από το στόχο που είχε θέσει η κυβέρνηση και είναι τα 0,16 ευρώ ανά Κιλοβατώρα».

Οι επιδοτήσεις

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις σημείωσε: «Θα εξετάσουμε και θα κρίνουμε αν χρειάζεται να προχωρήσουμε σε επιδοτήσεις τον Απρίλιο».

Λογαριασμοί ρεύματος: Μειώσεις 15% έως 43% για τον Απρίλιο ανακοίνωσαν οι πάροχοι

Μάλιστα έθεσε έναν ακόμη προβληματισμό ως προς την αναγκαιότητα της επιχορήγησης των λογαριασμών του επόμενου μήνα: «Μπορεί ο επόμενος χειμώνα να είναι δύσκολος και να χρειαστεί να στηρίξουμε και πάλι τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Για αυτό πρέπει να είμαστε συγκρατημένοι και νοικοκυρεμένοι. Έχουμε ανάγκη να εξοικονομούμε πόρους».

Οι τιμές

Σύμφωνα με τον ίδιο οι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας πέφτουν γιατί υποχωρούν οι τιμές του φυσικού αερίου. «Ελπίζουμε αυτή η τάση να συνεχιστεί. Αλλά κανένας δεν είναι σίγουρος», σημείωσε.

Αναφερόμενος στις χαμηλές τιμές που ανακοίνωσαν οι πάροχοι ρεύματος για τον επόμενο μήνα τις απέδωσε και στον ανταγωνισμό: «Με τη νομοθέτηση της πρόβλεψης των τιμών 10 ημέρες πριν τεθούν σε ισχύ, ενισχύθηκε ο ανταγωνισμός στη λιανική ρεύματος. Βλέπετε ότι πρώτα ανακοινώνει ο δεσπόζων παίκτης και έπειτα οι υπόλοιπες εταιρείες αναρτούν τιμές επιδιώκοντας να ανταγωνιστούν μεταξύ τους αλλά και σε σχέση με τον μεγαλύτερο προμηθευτή».

Η χονδρεμπορική αγορά

Στη διάρκεια του 4ου Power & Gas Forum ο κ. Σκρέκας μίλησε και για τις τιμές της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ότι οι τιμές ρεύματος της χονδρεμπορικής αγοράς στην Ελλάδα είναι από τις πιο ακριβές στην Ευρώπη, σημείωσε ότι πια η χώρα μας δεν είναι στην πρώτη ή τη δεύτερη ακριβότερη θέση. «Η Ελλάδα έχει υποχωρήσει και βρίσκονται άλλες τρεις ή τέσσερις χώρες υψηλότερα από εμάς», υποστήριξε.

Ο κ. Σκρέκας εξήγησε ότι «η βελτίωση οφείλεται στο γεγονός της εισόδου στο ενεργειακό μίγμα περισσότερων ΑΠΕ».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια