Στις ράγες ο προαστιακός και τα τρένα που σταμάτησαν να πραγματοποιούν δρομολόγια μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Στις 04.45 εκκίνησε από το σταθμό Λαρίσης το πρώτο τρένο που εκτέλεσε δοκιμαστικό δρομολόγιο. Στο επόμενο δρομολόγιο Αθήνα – Οινόη επιβιβάστηκε και ο νέος διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Παναγιώτης Τερεζάκης.

Τέμπη: Έτσι δεν θα γινόταν η τραγωδία – Αυτοψία στο Κέντρο Ελέγχου Κυκλοφορίας Αττικής

Η εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» βρέθηκε στον Σταθμό Λαρίσης όπου θα εκτελείτο το πρώτο δρομολόγιο. Στις 5.05 θα έφευγε η πρώτη αμαξοστοιχία του προαστιακού για αεροδρόμιο, και 5.25 ο συρμός για τη Χαλκίδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα δρομολόγια για αεροδρόμιο θα είναι ανά μία ώρα ενώ ανά δύο ώρες θα κινούνται οι συρμοί για την Χαλκίδα.

Υπενθυμίζεται πως τηλεδιοίκηση για τους σταθμούς αυτούς δεν υπάρχει, και λειτουργεί τοπικά.

Πολλοί πολίτες έχουν σπεύσει για να μπουν στο τρένο ενώ σημειώνεται πως πολλοί μπήκαν στα πίσω βαγόνια και απέφυγαν τα πρώτα βαγόνια.

Ο σταθμάρχης του σταθμού Λαρίσης, Γιάννης Κοκκινάκης επεσήμανε πως «είμαι 40 χρόνια σταθμάρχης. Μιλήσαμε με τον μηχανοδηγό, έχουμε πάρει την ελεύθερη γραμμή για να πάει στον σταθμό τον επόμενο, έχουμε κανονίσει με τον κλειδούχο μας τα κλειδιά, για να είναι στη σωστή γραμμή το τρένο. δεν έχουμε τηλεδιοίκηση εδώ συνεννοούμαστε με κλειδούχους, έχουμε ένα σύστημα εξόδου των αμαξοστοιχιών προς τον Πειραιά που του δίνουμε το σήμα με τα φωτόσημα. Έχουμε τοπικό χειρισμό».

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ κ. Παναγιώτης Τερεζάκης μίλησε για την επανεκκίνηση των σιδηροδρόμων.

«Σας ευχαριστώ που βρίσκεστε δίπλα μας τούτες τις στιγμές, καθώς μετά το τραγικό γεγονός που συγκλόνισε όλους μας καλούμαστε να περάσουμε στην επόμενη μέρα. Τόσο η διοίκηση όσο και οι εργαζόμενοι του δικτύου του ελληνικού σιδηροδρόμου. Είμαστε σε θέση να θέσουμε εκ νέου σε λειτουργία τα τρένα της χώρας μας», επεσήμανε αρχικά.

«Δηλώνουμε ότι θα κάνουμε ό, τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη του επιβατικού κοινού μας. Με δεδομένο ότι ο σιδηρόδρομος είναι το πλέον φιλικό στο περιβάλλον μέσο, αξίζει να δώσουμε τις δυνάμεις μας για την γρήγορη και ασφαλέστερη επαναλειτουργία του. Θέλουμε και εσείς να σταθείτε δίπλα μας γιατί η επόμενη μέρα του σιδηροδρόμου είναι ένα στοίχημα που πρέπει να το κερδίσουμε όλοι μαζί», συμπλήρωσε.

«Ξεκίνησαν ήδη τα προαστιακά σήμερα από Αθήνα για Χαλκίδα και Αθήνα για Αεροδρόμιο, για τις υπόλοιπες έχει ανακοινωθεί το πρόγραμμα από τον υπουργό και τον πρωθυπουργό και σταδιακά μέσα σε πέντε εβδομάδες σκοπεύουμε να αποκαταστήσουμε τη λειτουργία των συρμών με τα μέτρα ασφαλείας που έχουμε ανακοινώσει», κατέληξε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed
Επικαιρότητα |

Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed

Eίναι απίθανο να μειώσει τα επιτόκια τον Ιούνιο η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ - Οι αυξημένοι κίνδυνοι στη Μέση Ανατολή προσθέτουν ένα επιπλέον στοιχείο αβεβαιότητας

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας
Επικαιρότητα |

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και επιτέλους παρέμβαση της ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη ζήτησε αυστηρά ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εκφράζοντας τη θέση της Αριστεράς και στηλιτεύοντας τη στάση της Ευρώπης