Επιφυλακτικότητα, με μικρές αγοραστικές παρεμβάσεις, επικρατεί σήμερα στο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο παλινδρομεί σε ένα πολύ στενό εύρος. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,17% στις 1.046,73 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 9 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα

Η αγορά δείχνει να βρίσκεται σε μια ανακωχή πωλητών, χωρίς όμως οι αγοραστές να παίρνουν ξεκάθαρα τα ηνία της. Η επιφυλακτικότητα, όμως, ήταν λίγο έως πολύ αναμενόμενη, όπως παραδοσιακά συμβαίνει σε περιόδους κατά τις οποίες οι διεθνείς αγορές βρίσκονται σε αναταραχή.

Εξάλλου, και η τραπεζική κρίση (βλ. SVB, Signature, Credit Suisse) μπορεί να απεφεύχθη προσώρας, ωστόσο μετετράπη σε κρίση εμπιστοσύνης, έχοντας μάλιστα την ατυχία να προέρχεται από έναν ήδη πολύπαθο κλάδο, τον τραπεζικό. Στην Ελλάδα, δε, η ευαισθησία σε αυτό ήταν και είναι πολύ πιο μεγάλη, διότι πολύ απλά ήταν και η αιτία που χάθηκαν τόσα πολλά χρήματα και τόσες πολλές ευκαιρίες.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Ελλάκτωρ, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ και Jumbo ηγούνται της ανόδου, ενώ θετικά κινούνται οι ΟΛΠ, Aegean, Eurobank, Titan, Quest, Λάμδα, ΔΕΗ, Alpha Bank, ΕΛΧΑ, Σαράντης και Βιοχάλκο. Από την άλλη, η ΓΕΚ Τέρνα χάνει 1,25%, ενώ σε αρνητικά εδάφη είναι οι Εθνική, Ελληνικά Πετρέλαια, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΤΕ, Motor Oil, Coca Cola και Πειραιώς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών