Δεύτερη ημέρα που το ελληνικό χρηματιστήριο προσπαθεί να παραμείνει σε ένα στενό εύρος, με τις κινήσεις να αποτυπώνουν ότι η επιφυλακτικότητα και η αναμονή της λύσης της συσσώρευσης εξακολουθούν. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,48% στις 1.049,96 μονάδες, με τον τζίρο να είναι μόλις στα 33 εκατ. ευρώ.

Το σενάριο της διστακτικότητας στην αγορά συντηρείται, καθώς η αβεβαιότητα τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων παραμένει. Οι βασικοί καταλύτες για τη συνέχιση του πολύμηνου ανοδικού ράλι δεν υφίστανται πια, ενώ οι πιθανότητες για ένα καθαρό εκλογικό αποτέλεσμα στην επικείμενη αναμέτρηση μειώθηκαν, ή έστω χάθηκαν τα σημάδια που οδηγούσαν ευχερώς σε ένα τέτοιο, θετικό για το ΧΑ, σενάριο.

Δύσκολο επίπεδο

Τεχνικά, το επίπεδο των 1.050 μονάδων φαίνεται να είναι δύσκολο για την αγορά, καθώς αν και το «επισκέπτεται» δεν μπορεί να το κρατήσει στο κλείσιμο. Άλλωστε συνιστά τεχνικά την αντίσταση, με επόμενη τις 1070 μονάδες. Όπως όλα δείχνουν, οποιαδήποτε κίνηση πάνω από αυτά τα επίπεδα προσθέτει ρίσκο στα χαρτοφυλάκια, για το οποίο δεν υπάρχει στην παρούσα διάθεση.

Σε επίπεδο τίτλων, ο Ελλάκτωρ σημειώνει άλμα 7,20%, με τις ΟΠΑΠ, Τιτάν, Μυτιληναίο, Alpha Bank, Motor Oil, ΟΛΠ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ και Εθνική να σημειώνουν σημαντικά κέρδη. Σε θετικά εδάφη κινούνται οι Βιοχάλκο, Eurobank, Σαράντης, Quest, Aegean, Τέρνα Ενεργειακή, ΕΛΧΑ, Πειραιώς και Λάμδα, ενώ σε αρνητικά εδάφη είναι οι ΟΤΕ, ΓΕΚ Τέρνα, Jumbo, Coca Cola και Ελληνικά Πετρέλαια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών