Ισχυρό πλήγμα δέχθηκε η καθαρή περιουσία του συνιδρυτή της Block Inc., Τζακ Ντόρσεϊ, μετά την τελευταία έκθεση της Hindenburg Research, η οποία ισχυριζόταν ότι η εταιρεία πληρωμών αγνόησε μια εκτεταμένη απάτη.

Η περιουσία του Ντόρσεϊ υποχώρησε κατά 526 εκατομμύρια δολάρια την Πέμπτη, γεγονός που συνιστά τη χειρότερη πτώση της σε μία ημέρα από τον Μάιο. Σήμερα η περιουσία του ανέρχεται σε 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια, μετά την πτώση κατά 11%, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.

Η Hindenburg δημοσίευσε μια έκθεση την Πέμπτη στην οποία υποστηρίζει ότι η Block είχε διογκώσει τις μετρήσεις των χρηστών και ότι η μετοχή της έχει πτώση 65% έως 75% «σε καθαρά θεμελιώδη βάση». Η Block από τη μεριά της αρνήθηκε τους ισχυρισμούς της Hindenburg, προσθέτοντας ότι διερευνά το ενδεχόμενο να προβεί σε νομικές ενέργειες κατά του short-seller.

Τζακ Ντόρσεϊ: «Βουτιά» για τη μετοχή της Block, μετα τις καταγγελίες της Hindenburg

Η μετοχή της Block υποχώρησε έως και κατά 22% την Πέμπτη, πριν κλείσει τελικά στο -15%.

Ο Ντόρσεϊ, ο οποίος ήταν συνιδρυτής του Twitter, έχει το μεγαλύτερο μέρος της προσωπικής του περιουσίας επενδυμένο στην Block. Σύμφωνα με τον Bloomberg Billionaires Index, το μερίδιό του στην εταιρεία ανέρχεται σε 3 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η αξία της επένδυσής του στην εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης του Ίλον Μασκ αποτιμάται στα 388 εκατομμύρια δολάρια.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Hindenburg, που διευθύνεται από τον Nάθαν Αντερσον, ξεχωρίζει δισεκατομμυριούχους και με τις εκθέσεις της οδηγεί την περιουσία τους σε πτώση.

Η εταιρεία κυκλοφόρησε πρόσφατα μια έρευνα για τον Γκαουτάμ Αντάνι, τον Ινδό μεγιστάνα, προκαλώντας πτώση των μετοχών των εταιρειών του και απώλεια δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων από την καθαρή του αξία.

Ο Αντάντι, ο οποίος κάποια στιγμή ήταν ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, τώρα κατατάσσεται στην 21η θέση στον δείκτη πλούτου του Bloomberg με περιουσία 60,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Hindenburg στόχευσε επίσης την κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων Nikola Corp. τον Σεπτέμβριο του 2020. Η μετοχή της Nikola έπεσε στη συνέχεια και μια έρευνα οδήγησε σε καταδίκη για απάτη εναντίον του ιδρυτή της Τρέβορ Μίλτον, τον Οκτώβριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή