Δεν μας έφταναν τα Τέμπη˙ o πληθωρισμός˙ η SVB˙ η Siganture Bank˙ η (παραλίγο) First Republic Bank˙ η Credit Suisse˙ τώρα έχουμε και την Deutsche Bank

Και προφανώς, όλες οι προσπάθειες που έκαναν συντονισμένα οι “θεσμοί” (Fed, ΥΠΟΙΚ, ECB, FDIC κ.λπ) ώστε να περιορίσουν την τοξικότητα, πάνε αύτανδρες.

Τα ταμπλό ανά τον κόσμο κοκκίνισαν λόγω των δημοσιευμάτων για τα προβλήματα της DB και των CDS της, στη σκιά του ναυαγίου των CoCos της CS, καθώς υπάρχει πλέον ο κίνδυνος να συμβεί το ίδιο. Ή και όχι.

Και τί σημασία έχει, εξάλλου, καθώς η έντονη διστακτικότητα έχει μετατρέψει τους μετοχικούς τίτλους σε ταφόπλακες για τους γενναίους που αγοράζουν χωρίς σύστημα, αναζητώντας εύκολες αποδόσεις.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η ευαισθησία σε κάθε είδους κινδυνολογία, άσχετα αν είναι βάσιμη, οδηγεί σε τέτοιου είδους συμπεριφορές.

Στο ΧΑ, τα πράγματα ήταν απλά. Όλα πήγαν νότια, με τις τράπεζες να μην έχουν καμία ελπίδα.

Και πάλι καλά που είδαμε μόνο -6% τον ΔΤΡ στο κλείσιμο, με τον μήνα να μετράει ήδη σχεδόν -19%. Αυτό πιθανόν να είναι κατάλοιπο μαις ανθεκτικότητας που έχει αποκτήσει τους τελευταίους μήνες ο κλάδος. Ίσως και διότι ειλικρινά, τα χρηματοοικονομικά χαρακτηριστικά των τραπεζών έχουν πραγματικά βελτιωθεί.

Όπως έχει προλεχθεί, η αγορά αυτό το διάστημα θέλει υπομονή και γερά νεύρα. Η μεγάλη εικόνα δεν έχει χαλάσει, και τα εταιρικά αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά καλά. Ωστόσο, το momentum είναι αρνητικό άνευ ετέρου, καθώς το ένα κακό νέο διαδέχεται το άλλο, άσχετα αν το μόνο πρόβλημα που μάς αφορά άμεσα είναι το πολιτικό, ως ασάφεια για το επερχόμενο εκλογικό αποτέλεσμα.

Κατά τα λοιπά, οι εξελίξεις είναι κρίσιμες διότι από μεμονωμένα περιστατικά αρχίζει το θέμα και ανησυχεί τη συστημική ισορροπία, και συνήθως το ντόμινο αυτό είναι καταστροφικό.

Παραδόξως, τα χαρτιά που ανθίστανται σθεναρά, όπως ΜΥΤΙΛ, ΟΠΑΠ, ΕΧΑΕ, ΕΕΕ, ΕΠΣΙΛ, ΑΡΑΙΓ, είναι και εκείνα που θα (ή πρέπει να) προτιμηθούν σε επερχόμενες τοποθετήσεις.

Ο ΓΔ έχει μπροστά του τη ζώνη των 995 (2420 για 25άρη) ως σημαντικότερο οχυρό.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα ο Αντικριστής
Πανωλεθρία στο ταμπλό, χάθηκαν κρίσιμα επίπεδα στηρίξεων
ο Αντικριστής |

Πανωλεθρία στο ταμπλό, χάθηκαν κρίσιμα επίπεδα στηρίξεων

Η μεγάλη συναλλακτική δραστηριότητα επιβεβαιώνει τα ευρήματα, τα οποία είναι ανησυχητικά σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα. Απαιτούνται αντανακλαστικά των αγοραστών για να αποφευχθούν τα χειρότερα

“Άδειασαν” τα τραπεζόχαρτα. Μπήκε κόσμος στα χαμηλά
ο Αντικριστής |

“Άδειασαν” τα τραπεζόχαρτα. Μπήκε κόσμος στα χαμηλά

Με μια ακαριαία κίνηση τεχνικής αξίας, οι 4 μεγάλες τραπεζικές μετοχές συνάντησαν στηρίξεις τεχνικής αξίας. Η συναλλακτική δραστηριότητα, ήταν μεγάλη, εξαιρώντας μάλιστα τα πελώρια κύματα πράξεων στην ΠΕΙΡ λόγω placement.