Το ενδεχόμενο να επεκταθεί η διευκόλυνση του δανεισμού έκτακτης ανάγκης που θα προσφέρει στις τράπεζες περισσότερη στήριξη εξετάζουν οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ, σε μια προσπάθεια που θα μπορούσε να προσφέρει στην τράπεζα First Republic περισσότερο χρόνο για να ενισχύσει τον ισολογισμό της, όπως αναφέρει σήμερα Σάββατο το Bloomberg.

Όλες οι συζητήσεις βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο και η επέκταση του προγράμματος έκτακτης δανειοδότησης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ είναι μία από τις πολλές σκέψεις των αξιωματούχων για την στήριξη της προβληματικής τράπεζας, σύμφωνα με το δημοσίευμα το οποίο επικαλείται άτομα με γνώση επί του θέματος.

Αν και οποιεσδήποτε αλλαγές στην παροχή ρευστότητας από τη Fed θα ισχύουν για όλους τους επιλέξιμους χρήστες, ο σχεδιασμός των προσαρμογών θα έχει στόχο της διασφάλιση ότι η First Republic επωφελείται από τις αλλαγές.

Η First Republic και εκπρόσωποι του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών και της Fed δεν απάντησαν σε αίτημα του Reuters για κάποιο σχόλιο. Η Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) αρνήθηκε να σχολιάσει.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η οικονομική ομάδα του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν συνεργάσθηκε με τις ρυθμιστικές αρχές για τη θέσπιση μέτρων στήριξης του τραπεζικού συστήματος, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας μιας νέας διευκόλυνσης που θα δίνει στις τράπεζες πρόσβαση σε κεφάλαια έκτακτης ανάγκης και θα διευκολύνει τις τράπεζες να δανείζονται από τη Fed σε έκτακτες καταστάσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή