
Νέα σελίδα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, με τη τουρκική πλευρά να τείνει χείρα φιλίας και να μιλά για βελτίωση των σχέσεων στο Αιγαίο.
Έτσι, μετά τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ευχήθηκε στην Ελλάδα για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.
Ευχετήρια επιστολή προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη έστειλε για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σε αυτήν ο πρόεδρος της Τουρκίας , εκτός από τις ευχές προς τον πρωθυπουργό και τον ελληνικό λαό, εκφράζει τις ευχαριστίες του προς την κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό για την αλληλεγγύη που εκδήλωσαν μετά τους καταστροφικούς σεισμούς που έπληξαν την Τουρκία.
Είναι οριστικό: Στις 14 Μαΐου οι εκλογές στην Τουρκία
«Είμαι πεπεισμένος ότι η σχέση και συνεργασία μεταξύ των χωρών μας θα αναπτυχθούν περαιτέρω με τις κοινές μας προσπάθειες την προσεχή περίοδο», σημειώνει ο Ταγίπ Ερντογάν και καταλήγει ότι «δράττομαι της ευκαιρίας να επαναλάβω τις καλύτερές μου ευχές τόσο για την προσωπική σας υγεία και ευημερία όσο και για την υγεία και ευημερία του ελληνικού λαού».
25η Μαρτίου: Το μήνυμα Μητσοτάκη και η αναφορά στα Τέμπη
Ο φετινός εορτασμός της 25ης Μαρτίου διεξάγεται στη σκιά της τραγωδίας των Τεμπών, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το πέρας της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης στην Αθήνα.
Η τραγωδία, συνέχισε, καθιστά απαραίτητο τον ουσιαστικό ιστορικό αναστοχασμό, μας δίνει την ευκαιρία να εμπνευστούμε από τους θριάμβους του έθνους, να διδαχθούμε από τις τραγωδίες σε αυτή τη μακρά πορεία του ελληνικού έθνους.
Η σημερινή ημέρα, συνέχισε ο πρωθυπουργός, είναι ημέρα γιορτής για τις ένοπλες δυνάμεις και πρόσθεσε πως «δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι οι σημαντικοί πόροι που κατανέμονται στην εθνική άμυνα προέρχονται από το υστέρημα του ελληνικού λαού, είναι όμως απαραίτητοι για να διαφυλάξουμε εθνική ανεξαρτησία που είναι προϋπόθεση για την κοινωνική πρόοδο και την κοινωνική συνοχή».
«Χρόνια πολλά Ελληνίδες και Έλληνες, χρόνια πολλά Ελλάδα» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.
Σακελλαροπούλου: Να φανούμε αντάξιοι των θυσιών των ηρωικών προγόνων μας
Μήνυμα σύμπνοιας και ομοψυχίας για να φανούμε αντάξιοι των θυσιών των ηρωικών προγόνων μας, αναλογιζόμενοι την ευθύνη μας απέναντι στην Ιστορία, έστειλε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου με τη δήλωσή της μετά την ολοκλήρωση της μεγάλης στρατιωτικής Παρέλασης για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 στο κέντρο της Αθήνας.
Ειδικότερα κατά την δήλωσή της η κυρία Σακελλαροπούλου ανέφερε: «Η 25η Μαρτίου 1821 αποτελεί ορόσημο για τον Ελληνισμό.
Ιστορική αφετηρία ενός δύσκολου και μακροχρόνιου αγώνα για ελευθερία και ανεξαρτησία, μετά από τετρακόσια χρόνια τουρκικού ζυγού, ημέρα εθνικής αναγέννησης και ανάτασης.
Με τη σημερινή, λαμπρή παρέλαση τιμάμε τη μνήμη των ηρωικών προγόνων μας και αναλογιζόμαστε την ευθύνη μας απέναντι στην ιστορία.
Χρέος μας, με σύμπνοια και ομοψυχία, να φανούμε αντάξιοι των θυσιών τους. Χρόνια πολλά!».


Latest News

Ποια χώρα θέλει να μειωθεί η ηλικία ψήφου στα 16 έτη
Για να υλοποιήσει το σχέδιό της θα χρειαστεί και την αντιπολίτευση - Η πλειοψηφία των πολιτών διαφωνεί

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος «τραπεζίτης» μαύρου χρήματος στην Ευρώπη
Ο 52χρονος διαχειριζόταν εξειδικευμένες εφαρμογές κρυπτογράφησης ανταλλαγής μηνυμάτων και κεφαλαίων παρακάμπτωτας τα τραπεζικά συστήματα και τους ελέγχους των Αρχών – Πώς έπεσε στην παγίδα της τεχνολογίας

WSJ: To Instagram προωθεί περιεχόμενο παιδικής πορνογραφίας
Μια κοινή έρευνα από ακαδημαϊκούς και τη Wall Street Journal δείχνει πώς οι αλγόριθμοι του Instagram προωθούν δίκτυα λογαριασμών παιδόφιλων

Τσίπρας: Επτά βήματα για να ζούμε σε μια χώρα δημοκρατίας και ισχυρού κοινωνικού κράτους
Την εξειδίκευση των μέτρων που περιλαμβάνει το οικονομικό πρόγραμμα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνουν οι Έφη Αχτσιόγλου, Διονύσης Τεμπονέρας, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Αλέξης Χαρίτσης

Μητσοτάκης: Ζητά μεγαλύτερη νίκη στις 25 Ιουνίου – «Νοικοκυρέψαμε την Ελλάδα»
Στη βόρεια Ελλάδα περιοδεύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στοχεύοντας σε υψηλότερα ποσοστά για τη ΝΔ στις εκλογές της 25ης Ιουνίου

Οι φωτιές στο Καναδά «πνίγουν» τη Νέα Υόρκη [εικόνες]
Συστάσεις στους πολίτες να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους

Εξερράγη το ηφαίστειο Κιλαουέα στη Χαβάη- live εικόνα
Εντυπωσιακές εικόνες μετά την έκρηξη του ηφαιστείου

Βλαντιμίρ Πούτιν: Πως ο υπερκατάσκοπος των δύο ηπείρων κορόιδεψε όλο τον κόσμο
Ψέματα και ότι αποσύρθηκε από την KGB με τον βαθμό του αντισυνταγματάρχη.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Τρίτη περίοδος εκτοκισμού Κοινού Ομολογιακού Δανείου
Πώς θα γίνει η καταβολή των οφειλόμενων τόκων
![Ρωσία: Κατηγορεί την Ουκρανία ότι ανατίναξε αγωγό αμμωνίας στο Χάρκοβο [Video]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/06/toliati-pipeline-600x336.png)
«Πυρά» Ρωσίας κατά Ουκρανίας για ανατίναξη αγωγό αμμωνίας [Video]
Ο αγωγός είναι ζωτικής σημασίας για τις ρωσικές εξαγωγές αμμωνίας και λιπασμάτων, και έχει απενεργοποιηθεί από τον Φεβρουάριο του 2022