Για το θέμα των διορισμών των εκπαιδευτικών της χώρας μας μίλησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως τονίζοντας αρχικά πως οι δύο βασικοί άξονες σε ό,τι αφορά την εκπαίδευση είναι η επένδυση στο εκπαιδευτικό υλικό και στους εκπαιδευτικούς.

Η υπουργός συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ δήλωσε αρχικά πως «για 12 χρόνια, από το 2008 έως το 2020 δεν είχε διοριστεί ούτε ένας εκπαιδευτικός. Και ακούγαμε συνεχώς για κενά στα σχολεία. Τα τελευταία 3 χρόνια έχουμε διορίσει σχεδόν 25 χιλιάδες εκπαιδευτικούς».

Κεραμέως: Δεν επηρεάζεται από τις εκλογές η ημερομηνία των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Προανήγγειλε έπειτα πως φέτος θα γίνουν ακόμη 3.700 διορισμοί, γεγονός που θα φτάσει τους μόνιμους εκπαιδευτικούς στους 28.500.

«Επενδύουμε σε ό,τι πολυτιμότερο έχει η εκπαίδευση προκειμένου να χτίσουμε σταθερούς δεσμούς μεταξύ των μαθητών και της εκπαιδευτικής κοινότητας», προσέθεσε η υπουργός Παιδείας.

«Θεσμική ασέβεια»

Ερωτηθείσα για την πρόταση του Νίκου Ανδρουλάκη αναφορικά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, η υπουργός το χαρακτήρισε «θεσμική ασέβεια».

«Εξεπλάγην. Αυτό το οποίο είπε ο κ. Ανδρουλάκης είναι θεσμική ασέβεια. Δεν μπορείς να λες ψηφίστε με αλλά είναι άγνωστος Χ ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός» δήλωσε.

Συνέχισε επισημαίνοντας το συνολικό έργο των τεσσάρων ετών κυβέρνησης της ΝΔ και είπε πως πιστεύει «ότι οι πολίτες θα μας κρίνουν για το συνολικό έργο. Εμείς επιδιώκουμε μία αυτοδύναμη κυβέρνηση. Αυτοδύναμη δεν σημαίνει απαραίτητα μόνο με στελέχη της ΝΔ. Επιδιώκουμε την αυτοδυναμία προκειμένου να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις».

«Η πρώτη κάλπη είναι αυτή που θα διαμορφώσει τους όρους σχηματισμού κυβέρνησης. Είναι καθοριστική η πρώτη κάλπη και για αυτόν τον λόγο είναι σημαντικό να προσέλθουμε στην πρώτη κάλπη και να εκφραστεί η Ελληνίδα και ο Έλληνας» κατέληξε η υπουργός.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας
Επικαιρότητα |

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και επιτέλους παρέμβαση της ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη ζήτησε αυστηρά ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εκφράζοντας τη θέση της Αριστεράς και στηλιτεύοντας τη στάση της Ευρώπης