Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple Τιμ Κουκ επαίνεσε το Σάββατο την καινοτομία της Κίνας και δήλωσε χαρούμενος για τους μακροχρόνιους δεσμούς της χώρας με την εταιρεία του κατά την επίσκεψή του στην Κίνα, σύμφωνα με το Reuters.

Ο Κουκ βρίσκεται στο Πεκίνο για να παρακολουθήσει το Φόρουμ Ανάπτυξης της Κίνας, μια εκδήλωση που διοργανώνεται από την κυβέρνηση και διεξάγεται ξανά, αφού η χώρα τερμάτισε τους ελέγχους της για την COVID στα τέλη του περασμένου έτους.

«Η Apple και η Κίνα έχουν αναπτυχθεί μαζί», είπε ο Κουκ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του.

Κίνα: «Ασφαλές καταφύγιο» εν μέσω παγκόσμιου τραπεζικού τυφώνα

Εκτός από τον Κουκ, στην εκδήλωση συμμετέχουν ανώτεροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι καθώς και διευθύνοντες σύμβουλοι εταιρειών, όπως η Pfizer και η BHP.

«Η καινοτομία αναπτύσσεται ταχύτατα στην Κίνα»

«Η καινοτομία αναπτύσσεται ταχύτατα στην Κίνα και πιστεύω ότι θα επιταχυνθεί περαιτέρω», δήλωσε ο Κουκ σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο The Paper.

Η επίσκεψή του έρχεται σε μια περίοδο αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ Πεκίνου και Ουάσιγκτον, καθώς η Apple προσπαθεί να μειώσει την εξάρτησή της από την αλυσίδα εφοδιασμού της Κίνας και να μεταφέρει την παραγωγή σε νέα ανερχόμενα κέντρα όπως η Ινδία.

Πέρυσι, η παραγωγή στο μεγαλύτερο εργοστάσιο iPhone στον κόσμο που διευθύνεται από τον προμηθευτή της Apple, Foxconn, διακόπηκε σε μεγάλο βαθμό, αφού οι πολιτικές της Κίνας για μηδενικό COVID-19 πυροδότησε αναταραχή των εργαζομένων.

Ο Κουκ επισκέφθηκε επίσης ένα κατάστημα της Apple στο Πεκίνο την Παρασκευή, φωτογραφίες του οποίου έγιναν viral στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Κουκ συζήτησε επίσης την εκπαίδευση και την ανάγκη για τους νέους να μάθουν δεξιότητες προγραμματισμού κριτικής σκέψης, ανακοινώνοντας ότι η Apple σκοπεύει να αυξήσει τις δαπάνες για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της  στην Κίνα, στα 100 εκατομμύρια γιουάν, όπως ανέφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή