Ο πετρελαϊκός κολοσσός της Σαουδικής Αραβίας, Aramco, επιβεβαίωσε την υποστήριξή του στη μακροπρόθεσμη ενεργειακή ασφάλεια και ανάπτυξη της Κίνας, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Αμίν Νάσερ σε δηλώσεις του ενώπιον φόρουμ στο Πεκίνο.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η μεγαλύτερη ενεργειακή εταιρεία στον κόσμο, έχει υπογράψει συμφωνίες με Κινέζους εταίρους για την κατασκευή ενός υπερσύγχρονου συγκροτήματος διύλισης στη βορειοανατολική περιοχή του ασιατικού έθνους.

Για πιθανές ελλείψεις στην προσφορά πετρελαίου προειδοποιεί ο επικεφαλής της Aramco

Η Aramco συμφώνησε με τη North Huajin Chemical και την Panjin Xincheng για την έναρξη κατασκευής του διυλιστηρίου και του πετροχημικού συγκροτήματος στην επαρχία Liaoning, δήλωσε ο Νάσερ. «Βλέπουμε μια σημαντική ευκαιρία για να οικοδομήσουμε έναν παγκόσμιο, ολοκληρωμένο τομέα στην Κίνα, με ιδιαίτερη έμφαση στην υψηλή μετατροπή υγρών απευθείας σε χημικά ως μέρος των ευρύτερων επιχειρηματικών μας σχεδίων», είπε.

Το deal

Μια αρχική συμφωνία – πλαίσιο για το διυλιστήριο Liaoning υπογράφηκε για πρώτη φορά κατά την επίσκεψη του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν μπιν Αμντουλαζίζ στο Πεκίνο τον Μάρτιο του 2017.

Σε ξεχωριστή δήλωση, η Aramco είπε ότι η κατασκευή πρόκειται να ξεκινήσει το δεύτερο τρίμηνο του έτους και το έργο θα είναι πλήρως λειτουργικό έως το 2026. Η Aramco θα κατέχει το 30%, η Norinco Group το 51% μέσω της θυγατρικής της North Huajin Chemical και η Panjin Xincheng το 19% της κοινοπραξίας.

Το συγκρότημα θα περιλαμβάνει διυλιστήριο με δυνατότητα παραγωγής 300.000 βαρελιών την ημέρα και η Aramco θα προμηθεύει έως και 210.000 βαρέλια πρώτης ύλης ημερησίως.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια