Άνοδο του Γενικού Δείκτη του ελληνικού χρηματιστηρίου τους επόμενους 12 μήνες «βλέπει» η Goldman Sachs, παρά τη διεθνή αναταραχή που προκαλεί η τραπεζική κρίση αυτή την περίοδο, με αφορμή και τα προβλήματα τραπεζών όπως η Credit Suisse και η Deutsche Bank.

Ο αμερικανικός οίκος δίνει τιμή-στόχο για τον Γενικό Δείκτη στις 1.075 μονάδες εντός των επόμενων 12 μηνών από επίπεδα 1.050 μονάδων περίπου στην παρούσα φάση.

H Goldman Sachs βλέπει μονοψήφιο Ρ/Ε για την ελληνική αγορά, στο 8,4 έναντι μέσου Ρ/Ε στο 11,6 για τις αναδυόμενες αγορές.

Παράλληλα, εκτιμά ότι ο δείκτης τιμής/λογιστικής αξίας P/B διαμορφώνεται στο 1,1 ενώ εκτιμά και την μερισματική απόδοση της ελληνικής αγοράς διαμορφώνεται στο 3,9%.

Οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών κάνουν λόγο για άνοδο των κερδών ανά μετοχή στην εγχώρια αγορά κατά 11,7% φέτος και κατά 4,6% το 2024.

Διάθεση συσσώρευσης στο ΧΑ

Ήπια ανοδικά, αλλά και με αρκετή νευρικότητα, ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς ανοίγει την τελευταία εβδομάδα του πρώτου, όπως όλα δείχνουν, καθοδικού μήνα μετά από πέντε ανοδικούς. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,68% στις 1.028,09 μονάδες, με τον τζίρο να μην ξεπερνά τα 5 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα

Μέχρι τώρα, η διόρθωση του Μαρτίου κινείται εντός λελογισμένων ορίων, παρά το γεγονός ότι οι πιέσεις από το εξωτερικό είναι μεγάλες. Το ΧΑ έχει αντέξει, όπως ομονοούν αρκετοί εγχώριοι αναλυτές, οριοθετώντας την πτώση του σε ένα πλαίσιο που θεωρείται μάλιστα και ευκταίο μετά από τη μεγάλη ανοδική κίνηση που άρχισε τον Οκτώβριο από τις 787 μονάδες.

Βέβαια, αυτό που μένει να απαντηθεί είναι εάν οι αγοραστές του προηγούμενου διαστήματος και των υψηλότερων επιπέδων θα παρέμβουν για ακόμη μία φορά (ήδη έχουν υπερασπιστεί δύο φορές τις 1.000 μονάδες) για να κρατήσουν τα επίπεδα, ή αφήσουν εν τέλει να συμπιεστούν ακόμη περισσότερο οι αποτιμήσεις, προκειμένου να βελτιώσουν τα σημεία εισόδου τους με ορίζονται δωδεκαμήνου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών