Η αναταραχή στον τραπεζικό τομέα έχει αφήσει τις κατευθυντήριες γραμμές για τα κέρδη να φαίνονται πολύ υψηλές, θέτοντας τις αισιόδοξες χρηματιστηριακές αγορές σε κίνδυνο απότομης πτώσης, σύμφωνα με τον Μάικλ Γουίλσον της Morgan Stanley.

Ο Γουίλσον , ο οποίος αποτελεί μια από τις πιο απαισιόδοξες φωνές ανάμεσα στους κορυφαίους αναλυτές, κατετάγη πρώτος πέρυσι στην έρευνα των θεσμικών επενδυτών, αφού προέβλεψε σωστά το sell off στις μετοχές το προηγούμενο έτος, όπως αναφέρει το Bloomberg.

JPMorgan – Goldman Sachs – Fidelity: Οι μεγάλοι κερδισμένοι από την τραπεζική κρίση – Πόσα έβγαλαν μέσα δυο εβδομάδες

Μεγάλος κίνδυνος για τις μετοχές

«Δεδομένων των γεγονότων των τελευταίων εβδομάδων, πιστεύουμε ότι η καθοδήγηση φαίνεται ολοένα και πιο μη ρεαλιστική και οι αγορές μετοχών διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο πριν από οποιεσδήποτε σκληρές αλλαγές δεδομένων», έγραψε ο Wilson σε σημείωμα τη Δευτέρα.

Ενώ η αστάθεια των ομολόγων αποτελεί δυστυχώς μια πραγματικότητα, καθώς οι επενδυτές εκτιμούν μια πιθανή ύφεση μετά την κατάρρευση ενός πλαισίου περιφερειακών δανειστών στις ΗΠΑ, οι μετοχές έχουν ανακτήσει τις απώλειες, χάρη στις  παρεμβάσεις από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής. Ο S&P 500 βρίσκεται σε τροχιά ανοδου για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο, ανέφερε ο Γουίλσον.

Η εστίαση τώρα στρέφεται στα κέρδη πρώτου τριμήνου, η ανακοίνωση των οποίων ξεκινά στα μέσα Απριλίου. Δεδομένων των προσδοκιών για απότομη ανάκαμψη των κερδών το δεύτερο εξάμηνο, η απειλή για τα περιθώρια από τον αυξημένο πληθωρισμό εξακολουθεί να «υποτιμάται», πρόσθεσε.

Η θέση της JPMorgan

Οι αναλυτές στρατηγικής της JPMorgan Chase  δήλωσαν επίσης, ότι το πρώτο τρίμηνο πιθανότατα σηματοδότησε «το υψηλό σημείο» για τις μετοχές φέτος και ότι δεν αναμένουν «θεμελιώδη βελτίωση στον κίνδυνο ανταμοιβής μετοχών» έως ότου η Federal Reserve σηματοδοτήσει μειώσεις επιτοκίων.

Επιπλέον, αφού τόσο τα ομόλογα όσο και οι μετοχές κινήθηκαν προς την ίδια κατεύθυνση πέρυσι, ένα ασυνήθιστο γεγονός, οι αυξανόμενες πιθανότητες ύφεσης φέτος πιθανότατα θα ανατρέψουν αυτή τη σχέση ξανά, είπε η ομάδα αναλυτών της JPMorgan με επικεφαλής τον Mislav Matejka.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές