
Μετά την επίσημη ανακοίνωση των εκλογών από τον πρωθυπουργό, Κυριακό Μητσοτάκη, για την 21η Μαΐου, η Επιμελητηριακή Κοινότητα ζητά σταθερότητα και μία κυβέρνηση φιλική προς το επιχειρείν, σύμφωνα με ανακοίνωση του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Γιάννη Μασούτη.
Όπως δήλωσε ο ίδιος: «Αυτό που εμείς ως επιχειρηματική κοινότητα ζητάμε, είναι να μην μπει η χώρα και η οικονομία σε μια παρατεταμένη περίοδο αβεβαιότητας. Ζητάμε να προχωρήσουν γρήγορα οι πολιτικές διεργασίες και να σχηματιστεί το συντομότερο δυνατό μία σταθερή κυβέρνηση», για να προσθέσει πως «Μια κυβέρνηση φιλική προς το επιχειρείν. Μια κυβέρνηση που θα εγγυηθεί ότι οι βασικές δεσμεύσεις της οικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής θα συνεχίσουν να υλοποιούνται απρόσκοπτα. Θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, χωρίς καθυστερήσεις και πισωγυρίσματα. Δεν πρέπει να χαθεί η οικονομική συγκυρία».
Σκηνικό αδιεξόδου στην πρώτη Κυριακή
Ακόμη τονίζεται ότι «οι επιχειρήσεις έχουν αποδείξει ότι μπορούν να ηγηθούν στην προσπάθεια για ανάπτυξη και ευημερία. Χρειάζονται και δικαιούνται σταθερό και αξιόπιστο περιβάλλον, στο οποίο να μπορούν να σχεδιάζουν την επόμενη μέρα».
Τι είπε ο Μητσοτάκης
«Οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν στη λήξη της τετραετίας. Θα γίνουν την Κυριακή 21 Μαϊου» είπε ο πρωθυπουργός, δείχνοντας προς τη δεύτερη αναμέτρηση στις 2 Ιουλίου.
«Η δουλειά μας συνεχίζεται, είμαστε εδώ για να διορθώνουμε λάθη» ήταν το μήνυμά του προς τους υπουργούς του. Και έθεσε το σύνθημα της προεκλογικής περιόδου με την αποστροφή «προχωράμε μαζί μπροστά, αλλάζοντας την Ελλάδα πιο ασυμβίβαστα και πιο τολμηρά».
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μητσοτάκης είχε δεχθεί ισχυρές εισηγήσεις να δείξει άμεσα τον ακριβή χρόνο των εκλογών, ώστε να πάψει ο αποπροσανατολισμός της κυβερνητικής και της κομματικής μηχανής με την παραφιλολογία. Ήδη από χθες μάλιστα ο ίδιος από τη Λαμία περίπου έδειξε τις προθέσεις του. Και έδωσε στον κομματικό μηχανισμό επίσημο σήμα για την προεκλογική εκστρατεία.


Latest News

Ένα δαχτυλίδι για τον Πάπα Φραγκίσκο - Πώς έσπασε ακόμη μια παράδοση αιώνων
Τι συμβολίζει το «Δαχτυλίδι του Ψαρά» του Πάπα Φραγκίσκου και γιατί θα καταστραφεί μετά το θάνατό του

Έρευνα για τον θάνατο ναυτικού στο λιμάνι της Πάτρας
Για τον σκοπό αυτό μεταβαίνει στην Πάτρα, κλιμάκιο της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων (ΕΛΥΔΝΑ), προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια του συμβάντος

Βροχές και χαλαζοπτώσεις την Παρασκευή – Ισχυρές καταιγίδες στην Αττική
Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες. Αναλυτική πρόγνωση

Ο Τραμπ διαψεύδει... τη διάψευση του Πεκίνου - «Σε εξέλιξη συνομιλίες με την Κίνα»
O αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει το Πεκίνο

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές