Aνοδο 5%  σημείωσε τις τελευταίες 24 ώρες το Bitcoin φθάνοντας τα 28.474 δολάρια, περνώντας ξανά το επίπεδο των 28.000 δολαρίων μετά την πτώση κάτω από αυτό τη Δευτέρα.

Οι επενδυτές φάνηκε να διώχνουν το άγχος γύρω από μια ρυθμιστική καταστολή κατά των κρυπτονομισμάτων στις ΗΠΑ, αφού η CFTC μήνυσε την Binance για φερόμενες παραβιάσεις των κανόνων συναλλαγών, σύμφωνα με το CNBC.

Τέξας: Ανθίζει η βιομηχανία των crypto – Ανησυχία για την κατανάλωση ενέργειας

«Τρελή αύξηση» το 2023

Οι αγορές στοιχηματίζουν επίσης ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα αντιστρέψει την πορεία αύξησης των επιτοκίων αργότερα φέτος.

Το Bitcoin έχει αυξηθεί κατά 50% μέχρι στιγμής το 2023, ξεπερνώντας τα κύρια εμπορεύματα και τους χρηματιστηριακούς δείκτες.

Το δημοφιλέστερο crypto ανέβηκε απότομα την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές απομάκρυναν τους αρχικούς φόβους σχετικά με τις καταστολές των ρυθμιστικών αρχών των ΗΠΑ σε κολοσσούς του κλάδου και έγιναν διατεθειμένοι να αναλάβουν κάποιο ρίσκο.

Το Ether, το δεύτερο μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα, αυξήθηκε σχεδόν 6% στα 1.816,10 δολάρια.

Το Bitcoin ανεβαίνει σταθερά φέτος μετά από ένα «κακό» 2022 που είδε κατάρρευση μεγάλων χρηματιστηρίων κρυπτογράφησης και απότομη πτώση των τιμών. Οι επενδυτές έχουν παρηγορηθεί από τη σκέψη μιας αντιστροφής των κινήσεων αύξησης των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, οι οποίες ασκούν πίεση σε περιουσιακά στοιχεία κινδύνου όπως οι μετοχές.

Ο λόγος για το άλμα Τετάρτη δεν ήταν άμεσα σαφής. Ωστόσο, έρχεται εν μέσω ευρείας ανόδους των μετοχών στις ΗΠΑ. Το Bitcoin είναι γνωστό ότι παρακολουθεί τις κινήσεις στις αγορές μετοχών, με τους επενδυτές να το αντιμετωπίζουν περισσότερο σαν ένα παραδοσιακό περιουσιακό στοιχείο κινδύνου.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Nasdaq αυξήθηκαν κατά 100 μονάδες, ή 0,9%, το πρωί της Τετάρτης.

Καταστολή

Οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ έχουν οξύνει την καταστολή των εταιρειών κρυπτογράφησης τον τελευταίο καιρό, με την CFTC να μηνύει την Binance και τον συνιδρυτή της Changpeng Zhao για φερόμενη παραβίαση των κανόνων συναλλαγών «φλερτάροντας» πελάτες στις ΗΠΑ χωρίς εξουσιοδότηση.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει επίσης απειλήσει να κινηθεί νομικά κατά της Coinbase για εικαζόμενες παραβιάσεις των κανόνων κινητών αξιών.

«Σε γενικές γραμμές είμαστε αρκετά αισιόδοξοι με το Bitcoin να ανακτά τα 28.000 δολάρια και να στοχεύσουμε στη συνέχεια 30.000 », δήλωσε στο CNBC μέσω email την Τετάρτη ο Vijay Ayyar, επικεφαλής του διεθνούς τμήματος κρυπτογράφησης Luno.

«Γενικά, όταν η δράση των τιμών αρχίζει να απορροφά τα αρνητικά νέα τόσο γρήγορα, αυτό δείχνει ότι η αγορά έχει ανοδική τάση. Η υπόθεση CFTC κατά της Binance, αν και αρκετά σημαντική, δεν φαίνεται να έχει επηρεάσει τόσο την αγορά», πρόσθεσε.

Ωθηση από το τραπεζικό σύστημα

Το Bitcoin είχε νωρίτερα λάβει ώθηση από τα δεινά στο παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα. Ο ελβετικός τραπεζικός γίγαντας Credit Suisse διασώθηκε πρόσφατα από την ομότιμη UBS
σε μια συμφωνία μειωμένης τιμής που υποστηρίζεται από την κυβέρνηση.

Ο αμερικανικός δανειστής Silicon Valley Bank που εστιάζει στην τεχνολογία και οι τράπεζες που προσανατολίζονται στην κρυπτογράφηση Silvergate και Signature έχουν επίσης χρεωκοπήσει.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ προσπάθησε να μετριάσει το πλήγμα της τραπεζικής κρίσης με ένα πρόγραμμα δανεισμού γνωστό ως Πρόγραμμα  Χρηματοδότησης Τραπεζών ή BTFP, το οποίο στοχεύει να βοηθήσει τις τράπεζες να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς τους καταθέτες.

Οι υποστηρικτές του bitcoin λένε ότι μπορεί να χρησιμεύσει ως αποθήκη αξίας σε περιόδους οικονομικής δυσπραγίας και ως μια μορφή χρημάτων στα οποία οι άνθρωποι μπορούν να έχουν πρόσβαση χωρίς την ανάγκη τραπεζικού λογαριασμού.

«Με φόντο την τραπεζική αποτυχία τον περασμένο μήνα και την άνοδο του Bitcoin, αυτό παρέχει το τέλειο πλαίσιο για το Bitcoin να συνεχίσει να παραμένει ανοδικό και να κινείται ψηλότερα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ayyar.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto
Bankman-Fried: Τα πολλά πρόσωπα του πρώην βασιλιά των crypto
Crypto |

Αλτρουιστής, ριψοκίνδυνος ή απατεώνας; Ποιος είναι τελικά ο Bankman-Fried της FTX

Αλτρουιστής, ριψοκίνδυνος ή απατεώνας; Οι συνεργάτες του τον «πούλησαν», οι δικαστές τον κατηγορούν για πλάνη και απάτη, ενώ η οικογένειά του μιλά για αυτισμό - Ποιος είναι τελικά ο Bankman-Fried της FTX;