Με μεγάλη ευκολία επικράτησαν οι αγοραστές, έχοντας πάρει καλή ώθηση από τη χθεσινή ενδοσυνεδριακή ανοδική αντίδραση.
Οι στηρίξεις σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα τιμήθηκαν, και πλέον τρέχουμε με καθαρή έξοδο κάτω από τις 1014 μονάδες του ΓΔ.
Βασικός πρωταγωνιστής σήμερα η ΜΟΗ με εξαιρετική συμπεριφορά ακόμα και σε μία συνεδρίαση χαμηλών τόνων, καθώς η συναλλακτική δραστηριότητα ήταν κάτω του μετρίου σε ΧΑΑ και ΧΠΑ.
Ο ΣΑΡκατάφερε να πάρει πίσω τις ..άδικες απώλειες της χθεσινής ημέρας, ενώ τα στασινόχαρτα υπεραπέδωσαν, υπενθυμίζοντας ότι εξαιρουμένης της CENER, τα λοιπά είναι εξόφθαλμα υποτιμημένα βάσει χρηματοοικονομικών.
Παρέα στις τράπεζες που στήριξαν σταθμικά την άνοδο βρέθηκε και η ΕΕΕ, που κινείται μεν αργά, αλλά το σήμα από τα 23 ευρώ το συντηρεί με στόχο τα 27.
Και βέβαια, ο μεγάλος κερδισμένων όλων παραμένει ο ΜΥΤΙΛ, που είδε (και πάλι) νέα ιστορικά υψηλά.
Περί αυτού, να πούμε χοντρικά ότι στις 5300 μονάδες του ΓΔ το 2007, η μετοχή έβλεπε 17 ευρώ, ενώ τώρα με τον ΓΔ στις 1040, η μετοχή βλέπει σχεδόν 26. Κάτι σαν να λέμε 7800 μονάδες του Δείκτη.
Ειδική μνεία στα δικαιώματα της ταλαιπωρημένης ΑΤΤ που προέκυψαν από τη διαδικασία ΑΜΚ, που κατάφεραν να γράψουν έως και +1500% (ναι, χίλια πεντακόσια), με ελάχιστο τζίρο περ. 10 χιλι τεμαχίων.
Το επενδυτικό ενδιαφέρον, στα καλύτερά του.
Να σημειωθεί τέλος ότι ο ΚΑΡΕΛ συνέχισε σε νέα υψηλά 52 εβδομάδων. Στα χαμηλά του 2021 είχε 50 ευρώ, έχοντας δώσει και έναν τόνο μερίσματα: 7,60 ευρώ το 2012 (με τη μετοχή στα 90). 8,50 το 2013, 2014 και 2016. 9,30 το 2015. 9,20 το 2017. 7,8 το 2018. 9,50 το 2019. 9,40 το 2020 και 2021. Και 11 το 2022.
Κάποιος να κάνει το άθροισμα….
Latest News

Όσες μετοχές κι αν πετάξεις στο ταμπλό, θα τις αγοράσω. Καλό τριήμερο
Η απερχόμενη χρηματιστηριακή εβδομάδα ήταν για τους υπομονετικούς. Κι αυτό διότι οι μετοχές παρέμειναν κοντά στα ήδη επιτευχθέντα υψηλά επίπεδα, με τους αγοραστές να απορροφούν σχετικά εύκολα την προσφορά τίτλων

Σκόνταψε το Χρηματιστήριο Αθηνών, αλλά δεν έπεσε
Παρά τις πολύ καλές προοπτικές που είχε στο άνοιγμα, με το ενδοσυνεδριακό +1% του Γενικού Δείκτη, τελικά το ταμπλό γύρισε έως και αρνητικό, αφήνοντας ανοιχτούς λογαριασμούς για τη συνέχεια.

Είμαστε κοινωνοί μιας διάχυσης τζίρου άνευ προηγουμένου στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Η μεσαία κεφ/ση και ο κλάδος πληροφορικής είχαν την τιμητική τους
Σε μια φαινομενικά αδιάφορη συνεδρίαση, η επενδυτική προτίμηση διαχέεται από τίτλο σε τίτλο και από κλάδο σε κλάδο. Ένα ποιοτικό χαρακτηριστικό που αρμόζει μόνο σε σοβαρή τάση, σαν την τρέχουσα.

Οι ελεγχόμενες ρευστοποιήσεις επιβεβαιώνουν την ανθεκτικότητα στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών
Και συνυπολογίζοντας τους χαμηλούς, συγκριτικά με τις τελευταίες ημέρες όγκους συναλλαγών, η εικόνα δέιχνει μια συνεδρίαση αναγνωριστικού χαρακτήρα.

Ένα Χρηματιστήριο, να το πιείς στο ποτήρι
Με εκπληκτική επιμονή και ποιοτικά χαρακτηριστικά που θα ζήλευαν τα μεγαλύτερα Χρηματιστήρια, το ελληνικό είδε και νέα υψηλά κίνησης. Οι θετικές αποδόσεις συνεχίζονται, με διάχυση της συναλλακτικής δραστηριότητας

9 στις 10 θετικές εβδομάδες για τον Γενικό Δείκτη. Επί συνόλω 28 στις 34
Κι αυτό, είναι ένα μόνο από τα πολλά στατιστικά του Δείκτη που βγάζει μάτι. H ποιότητα της ανόδου, όμως, είναι το κερασάκι στην τούρτα

Χάρμα οφθαλμών το Χρηματιστήριο Αθηνών, ακόμα και χωρίς νεότερα υψηλά επίπεδα
Το κύριο χαρακτηριστικό της συνεδρίασης δεν ήταν η ούτως ή άλλως θετική απόδοση (σε ποσοστό). Ήταν η ποιότητα της κίνησης.

Ελεγχόμενες κατοχυρώσεις κερδών στο Χρηματιστήριο Αθηνών
Μια τέτοια τάση, δεν αντιστρέφεται εύκολα. Και ο ορυμαγδός αγορών 360 εκατ. ευρώ τη Δευτέρα (κι άλλα 220 την Τρίτη) δεν έγινε τυχαία.

Στα πόστα τους έμειναν οι αγοραστές στο Χρηματιστήριο Αθηνών
Οι όποιες ρευστοποιήσεις έλαβαν χώρα μετά το ισχυρό ανοδικό κρεσέντο της Δευτέρας απορροφήθηκαν ικανοποιητικά. Η αγορά δείχνει συμπαγής με το βλέμμα στα νεότερα υψηλά.

Γαλάζια νίκη στις κάλπες, πράσινο ταμπλό στο Χρηματιστήριο Αθηνών
Τα λόγια είναι περιττά για τη συμπεριφορά των επενδυτών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς η ευρεία επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας αμβλύνει θεαματικά τους επενδυτικούς κινδύνους για το μεσοπρόθεσμο διάστημα.