Yπογράφηκε στις Φέρες του Έβρου η σύμβαση έργου, ύψους 80 εκ. ευρώ (πλέον ΦΠΑ) με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την κατασκευή τεχνητού εμποδίου (φράχτη) και συνοδών έργων κατά μήκος της Ε/Τ Μεθορίου στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου και στοχεύει στην ενίσχυση της προστασίας των συνόρων από παράνομες μεταναστευτικές ροές. Το έργο έχει αναλάβει η ένωση εταιρειών Intrakat – ΤΕΡΝΑ AE.

Από πλευράς Intrakat βρέθηκε στις Φέρες και υπόγραψε την σύμβαση ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Αλέξανδρος Εξάρχου.

Στην προεκλογική «αρένα» το σχέδιο επέκτασης του φράχτη

Ο φράχτης

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή εμποδίου (φράχτη) από ισχυρό κιγκλίδωμα σε μήκος 35 χλμ. στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ Ψαθάδων Διδυμοτείχου και Κορνοφωλιάς Σουφλίου, στα ελληνοτουρκικά σύνορα και άλλα έργα για την άρτια φύλαξη των συνόρων.
Πρόκειται για το πρώτο τμήμα της επέκτασης του φράχτη, η οποία είχε αναγγελθεί νωρίτερα φέτος στο πλαίσιο του σχεδίου ΑΚΡΙΤΑΣ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας. Υπενθυμίζεται ότι η Πολιτεία έχει αποφασίσει την επέκταση του φράχτη κατά 140 χλμ. στο μήκος της συνοριογραμμής του Έβρου, για την θωράκιση των συνόρων της χώρας.

Η δέσμευση

Η ένωση εταιρειών INTRAKAT – ΤΕΡΝΑ έχει δεσμευτεί για τη γρήγορη αποπεράτωση του έργου, ώστε να διασφαλιστεί η προστασία των εθνικών και ευρωπαϊκών συνόρων, καθώς στην έκταση ανάμεσα στους Ψαθάδες και την Κορνοφωλιά υπάρχει πλήθος μονοπατιών και «τρωτών» σημείων τα οποία διευκολύνουν την είσοδο παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ποιος είναι ο μεγαλύτερος «τραπεζίτης» μαύρου χρήματος στην Ευρώπη που συνελήφθη στη Γλυφάδα
Επικαιρότητα |

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος «τραπεζίτης» μαύρου χρήματος στην Ευρώπη

Ο 52χρονος διαχειριζόταν εξειδικευμένες εφαρμογές κρυπτογράφησης ανταλλαγής μηνυμάτων και κεφαλαίων παρακάμπτωτας τα τραπεζικά συστήματα και τους ελέγχους των Αρχών – Πώς έπεσε στην παγίδα της τεχνολογίας

ΣΥΡΙΖΑ: Παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος από τον Αλέξη Τσίπρα
Επικαιρότητα |

Τσίπρας: Επτά βήματα για να ζούμε σε μια χώρα δημοκρατίας και ισχυρού κοινωνικού κράτους

Την εξειδίκευση των μέτρων που περιλαμβάνει το οικονομικό πρόγραμμα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνουν οι Έφη Αχτσιόγλου, Διονύσης Τεμπονέρας, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Αλέξης Χαρίτσης