Κατηγορίες στο πρώην Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ απέδωσε το σώμα ενόρκων του δικαστηρίου του Μανχάταν, μια ιστορική απόφαση καθώς ποτέ στο παρελθόν δεν έχει διωχθεί ποινικά πρόεδρος των ΗΠΑ κατόπιν της προεδρικής του θητείας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο το οποίο να σημειωθεί ότι ακόμη δεν δημοσιοποιηθεί, ο Ντόναλντ Τραμπ κρίνεται ένοχος για παράνομη διακίνηση χρημάτων προς την πορνοστάρ, Στόρμι Ντάνιελς το 2016 πριν από τις προεδρικές εκλογές.

Γιατί ο Τραμπ απειλεί με «θάνατο και καταστροφή»

Υπενθυμίζεται ότι αυτό που έχει διαρρεύσει είναι ότι ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος είχε ερωτικές περιπτύξεις με τη Στόρμι Ντάνιελς. Όταν εκείνη απείλησε να αποκαλύψει τις συναντήσεις με τον Τραμπ, εκείνος φέρεται να τη δωροδόκησε προκειμένου να εξασφαλίσει τη σιωπή της.

Βάσει του αμερικανικού νομικού συστήματος, από τη στιγμή που συντάχθηκε κατηγορητήριο για τον Ρεπουμπλικανό πρώην πρόεδρο, εκείνος πρέπει να παραστεί ενώπιον του δικαστηρίου προκειμένου να του αποδοθούν οι κατηγορίες την ερχόμενη Τρίτη.

Κάτι που σημαίνει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα πρέπει να παρουσιασθεί για να φωτογραφηθεί ως δυνητικός παραβάτης και να του πάρουν δακτυλικά αποτυπώματα.

Η πλευρά του πρώην Αμερικανού προέδρου αρνείται κατάφορα τις κατηγορίες και κάνει λόγο για σκευωρία των Δημοκρατικών κατά του προσώπου του.

Ενώ ο Τραμπ υποστήριξε με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις 18 Μαρτίου ότι θα συλληφθεί σε λίγες μέρες, η πρώτη αντίδρασή του στην είδηση ​​ήταν να δηλώσει σοκαρισμένος, όπως δήλωσε ένας από τους δικηγόρους του, ο Τζο Τακοπίνα, σε συνέντευξή του στο ABC.

«Πρόκειται για πολιτική δίωξη και εκλογική παρέμβαση στο υψηλότερο επίπεδο στην ιστορία», ανέφερε ο Τραμπ σε δήλωση.

«Θα πάμε εκεί και θα δούμε έναν δικαστή κάποια στιγμή, θα δηλώσουμε αθώοι, θα αρχίσουμε να μιλάμε για την υποβολή προτάσεων, κάτι που θα κάνουμε άμεσα και πολύ επιθετικά», τόνισε ο Τακόπινα.

Η εξέλιξη αυτή (κι ενώ εκκρεμούν κι άλλες υποθέσεις εναντίον του μεταξύ άλλων για την εισβολή των οπαδών στον Λευκό Οίκο) περιπλέκει πολύ τα πράγματα αναφορικά με την υποψηφιότητά ως πρόεδρος των ΗΠΑ. Ο ίδιος ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές ανεξάρτητα από τυχόν ποινικές κατηγορίες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Κόσμος