Στα 18,17 εκατ. ευρώ ανήλθε το μετοχική κεφάλαιο της AustriaCard κατόπιν της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου της εταιρείας. Η αύξηση αυτή προέκυψε έπειτα από την απορρόφηση της θυγατρικής Inform Π. Λύκος και σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας η διαδικασία ολοκληρώθηκε στις 17 Μαρτίου 2023.

Εισαγωγή αρχικών μετοχών στο ΧΑ για την Austriacard

Αναλυτικότερα σύμφωνα με την ανακοίνωση:

«Σε συμμόρφωση με το άρθρο 135 παρ. 1 του Αυστριακού νόμου περί χρηματιστηρίου 2018 (“Börsegesetz 2018”), η AUSTRIACARD HOLDINGS AG (η “Εταιρεία”) ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι συνεπεία της ολοκλήρωσης της διασυνοριακής συγχώνευσης με απορρόφηση από την Εταιρεία της θυγατρικής της INFORM Π. ΛΥΚΟΣ Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. και της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου κατά € 1.314.867, που αποφασίστηκαν με τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης της Εταιρείας της 30.1.2023 και οι οποίες ολοκληρώθηκαν στις 17.3.2023, το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρίας ανέρχεται στο ποσό των €18.176.934 διαιρούμενο σε 18.176.934 κοινές, ανώνυμες, με δικαίωμα ψήφου, μετοχές, ονομαστικής αξίας €1 η καθεμία.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 130 του Börsegesetz 2018, οι μέτοχοι που αποκτούν ή διαθέτουν μετοχές της Εταιρίας και ως αποτέλεσμα της εν λόγω απόκτησης ή διάθεσης το ποσοστό των δικαιωμάτων ψήφου που κατέχουν στην Εταιρεία φθάνει, υπερβαίνει ή κατέρχεται των ορίων 4% 5%, 10%, 15%, 20%, 25%, 30%, 35%, 40%, 45%, 50%, 75% και 90% πρέπει να γνωστοποιούν τις εν λόγω μεταβολές στις σημαντικές συμμετοχές και τα δικαιώματα ψήφου στην αρμόδια εποπτική αρχή της Aυστριακής Κεφαλαιαγοράς (Finanzmarktaufsichtsbehörde, “FMA”), στο Χρηματιστήριο της Βιέννης (“Wiener Börse”) καθώς και στην Εταιρία.

Πληροφορίες σχετικά με τις διαδικασίες γνωστοποίησης είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο της FMA στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.fma.gv.at/en/capital-markets/disclosure- requirements/major-holdings/. Οι μέτοχοι μπορούν επίσης να επικοινωνούν με τον διευθυντή IR της Εταιρείας στα παρακάτω στοιχεία επικοινωνίας για περισσότερες πληροφορίες.

Η παρούσα ανακοίνωση δεν προορίζεται ούτε αποτελεί νομική συμβουλή- συνιστάται στους μετόχους να ζητήσουν νομική συμβουλή για τους σκοπούς της υποβολής των απαιτούμενων γνωστοποιήσεων».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις