Πλησιάζει το opening του Navarino Agora

· Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τη λειτουργία του ανοικτού εμπορικού κέντρου στο Costa Navarino.

· Μαθαίνουμε λοιπόν πως το άνοιγμα του «Navarino Agora», όπως θα ονομάζεται το εγχείρημα, έχει προγραμματιστεί για το τέλος Απριλίου.

· Λίγο μετά δηλαδή από το Πάσχα των Ορθοδόξων και ελαφρώς πιο πίσω από τον αρχικό προγραμματισμό.

· Πληροφορούμαστε πως η μετάθεση του opening κρίθηκε επιβεβλημένη, προκειμένου να προετοιμαστούν καλύτερα οι επιχειρήσεις που έχουν εκμισθώσει καταστήματα.

· Κάποιες μάλιστα ετοιμάζονται να παρουσιάσουν καινοτόμα concept, τα οποία θα κάνουν για πρώτη φορά την εμφάνισή τους…

· Φιλοδοξία άλλωστε των ανθρώπων της Temes της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου να αποτελέσει ένα νέο τοπόσημο για την ευρύτερη περιοχή.

· Θυμίζουμε πως η Navarino Agora θα είναι μια υπαίθρια αγορά (open mall) και θα βρίσκεται στους χώρους του Costa Navarino.

· Θα απευθύνεται στο κοινό της ευρύτερης περιοχής και δεν θα περιορίζεται στους επισκέπτες του τουριστικού συγκροτήματος στον Μεσσηνιακό Κόλπο, σπάζοντας κατά κάποιο τρόπο το «άβατο»…

———————–

Τι είδαν οι 150 επιχειρηματίες στο Ελληνικό

· Καλές εντυπώσεις μαθαίνουμε πως άφησε στους επιχειρηματίες η πρόσφατη ξενάγηση της Lamda στο Ελληνικό.

· «Εάν τα σχέδια που είδαμε αποτυπωθούν στην πράξη όχι στο 100%, αλλά στο 70% τότε θα μιλάμε για κάτι πραγματικά ξεχωριστό…», σημειώνει στη στήλη γνωστός μάνατζερ που συμμετείχε στην εκδήλωση.

· Αρκετές φορές στο παρελθόν άλλωστε οι μακέτες και οι τρισδιάστατες παρουσιάσεις που ετοιμάζουν τα αρχιτεκτονικά γραφεία απείχαν παρασάγγας από το τελικό αποτέλεσμα…

· Το σίγουρο είναι ότι το project της αξιοποίησης της πρώην έκτασης του αεροδρομίου που πέρασε από χίλια κύματα έως ότου ξεκινήσει προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς.

· Από τις αρχές του επόμενου χρόνου μάλιστα θα αρχίσουν να υψώνονται και οι πρώτοι όροφοι του Marina Tower.

· Λέγεται πως τα θεμέλια και οι πάσσαλοι που θα κρατούν το πελώριο οικοδόμημα έχουν σε μεγάλο βαθμό ολοκληρωθεί…

————————–

«Ψήφος» στις ελληνικές τράπεζες, αλλά και Plan B…

· Η τραπεζική κρίση θορύβησε αρκετά τον επιχειρηματικό κόσμο.

· Τα «καμπανάκια» ήχησαν δυνατά τόσο με την κατάρρευση της SVB όσο και με την περιπετειώδη διάσωση της Credit Suisse.

· Μαθαίνουμε πως σε αρκετές εταιρείες και στην Ελλάδα σήμανε «συναγερμό».

·  Μερικές μάλιστα έσπευσαν να υπολογίζουν τις συνέπειες, βάζοντας σητν εξίσωση και το πλέον ακραίο σενάριο. Δηλαδή του ντόμινο effect.

·  Κάποιες μάλιστα ζήτησαν από τα αρμόδια τμήματα να εκπονήσουν σχέδια για άμεση απόσυρση των χρημάτων τους από τις τράπεζες.

· Ανάμεσα σε αυτούς και ο Βύρωνας Νικολαΐδης της PeopleCert Της ελληνικής εταιρείας πιστοποιήσεων που αναπτύσσεται ραγδαία και «φλερτάρει» με την είσοδο στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (βλ. σημερινό ρεπορτάζ στον OT).

· Η ομάδα του κ. Νικολαΐδη διαπίστωσε ότι σε περίπτωση ενός «bank run» θα πρέπει να μπορεί να αποσύρει τις καταθέσεις σε λιγότερο από μισή ώρα!!!

· Γιατί οι δυο ώρες που αρχικά υπολόγιζαν θα ήταν πολύ αργά…

· Σε κάθε περίπτωση, ο Κωνσταντινουπολίτης επιχειρηματίας θεωρεί πως το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι αρκετά ισχυρό και δεν τίθεται θέμα ανησυχίας.

· Ο ίδιος δηλώνει πως νιώθει αρκετά άνετα με τις καταθέσεις που διατηρεί στις ελληνικές τράπεζες.

· Χαρακτηριστικά λέει πως όχι μόνο δεν θα έπαιρνε τα χρήματά του από την χώρα μας, αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα έφερνε ακόμη περισσότερα εδώ…

· Και ο νοών νοείτω…

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Il Postino