Στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ξεκίνησε να διαπραγματεύεται το Calamos Antetokounmpo Global Sustainable Equities ETF (με τον κωδικό SROI).

Στις αρχές Φεβρουαρίου ο Έλληνας μπασκετμπολίστας του ΝΒΑ, Γιάννης Αντετοκούνμπο με τον επίσης ελληνικής καταγωγής επικεφαλής της Calamos Investments, Γιάννη Κουδούνη είχαν ανακοινώσει τη σύσταση των Calamos Antetokounmpo Global Sustainable Equity Funds, μια δέσμη κεφαλαίων ESG που θα είναι προσβάσιμα στους επενδυτές,

Αντετοκούνμπο: Μετοχές σε αμερικανική ομάδα ποδοσφαίρου αγόρασαν τα αδέλφια

Η ομάδα διαχείρισης του των Calamos Antetokounmpo Global Sustainable Equity Funds έχει μακρά ιστορία με το ESG και τη βιωσιμότητα: καθιέρωσε και τρέχει επί του παρόντος μια από τις παλαιότερες και μακροβιότερες διαδικασίες ESG στις Η.Π.Α.

Όπως αναφέρει η Calamos Investments «το #SROI παρέχει ευκαιρίες σε επενδυτές που αναζητούν θετικές επενδύσεις και κοινωνικές αποδόσεις. Σήμερα γιορτάσαμε το Calamos Antetokounmpo Global Sustainable Equities ETF (SROI) στο NYSE».

Eπενδυτικός σύμβουλος για το SROI, είναι το Calamos Antetokounmpo Asset Management LLC, που είναι κοινοπραξία 50-50 μεταξύ της Calamos Investments και του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Το fund του Γιάννη Αντετοκούνμπο θα επενδύει σε ανεπτυγμένες και αναδυόμενες χώρες, με τουλάχιστον το 40% του κεφαλαίου του να επενδύεται σε μετοχές εκτός ΗΠΑ σε οποιονδήποτε χρόνο. Θα επιδιώξει να επενδύσει σε εταιρείες ανάπτυξης και να ελέγχει τόσο τις οικονομικές όσο και τις ESG ιδιότητες μέσω της αποκλειστικής ερευνητικής της διαδικασίας, αξιοποιώντας φίλτρα αποκλεισμού, αξιολογήσεις υλικής φύσης και βαθμολόγηση κοινωνικών και περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τον προσδιορισμό των «υπεύθυνων, δεσμευμένων εταιρειών», όπως αναφέρεται σε σχετικό ενημερωτικό δελτίο ίδρυσης της Calamos Antetokounmpo Global Sustainable Equity Funds.

Σε  συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS ο Αντετοκούνμπο εξήγησε τη  συμμαχία του με τον Τζον Κουδούνης και τη συμμετοχή του στην εταιρία Calamos με την οποία δημιουργούν ένα επενδυτικό fund που θα κάνουν τέτοιους επενδύσεις πιο προσιτές, ενώ το 10% των πιθανών κερδών αυτού του πρότζεκτ θα δωρίζεται σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, όπως για παράδειγμα η οικονομική εκπαίδευση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport