Ήταν πριν από περίπου έναν χρόνο, τον Απρίλιο του 2022 όταν το Bloomberg αποκάλυπτε ότι ο πρωταθλητής των Μιλγουόκι Μπακς , Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει περισσότερους τραπεζικούς λογαριασμούς, από ό,τι γράμματα το όνομά του: ειδικότερα ο συνιδιοκτήτης της ομάδας του, Marc Lasry μιλώντας στο Bloomberg News, υποστήριξε ότι ο Greek Freak έχει λογαριασμούς σε 50 τράπεζες, με τις καταθέσεις του σε κάθε έναν από αυτούς να μην ξεπερνούν το όριο των 250.000 δολαρίων.

Το συγκεκριμένο όριο, το οποίο ακούγεται πολύ τις τελευταίες ημέρες με αφορμή την κατάρρευση της Silicon Valley Bank, είναι αυτό το οποίο είναι εξασφαλισμένο με βάση την ομοσπονδιακή νομοθεσία.

Σχολιάζοντας, το BBC είχε γράψει τότε: «Γεννημένος στην Ελλάδα, ο Αντετοκούνμπο, 27 ετών, είναι κατανοητό ότι ανησυχεί για την εξασφάλισή των καταθέσεών του, δεδομένου ότι είδε τη χώρα του να υπομένει μια από τις πιο σοβαρές καταστροφές χρέους κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 2010. Ως αποτέλεσμα, οι τράπεζες έκλεισαν και μείωσαν τους κατόχους λογαριασμών από την ανάληψη μετρητών». Σύμφωνα με το Forbes, ο Αντετοκούνμπο έχει συγκεντρώσει μια σημαντική περιουσία 146.344.879 δολαρίων από το μπάσκετ.

Το νέο επενδυτικό τρίποντο του «Greek Freak» και των αδελφών του

Ποιος διεφώνησε

Αυτή η επενδυτική του άποψη ωστόσο, δέχθηκε έντονη κριτική από τον Marc Lasry:

«Ξοδεύω πολύ χρόνο μαζί τους εξηγώντας πού πρέπει να επενδύσουν», είπε για τους παίκτες του την Πέμπτη στο Bloomberg Wealth Summit στη Νέα Υόρκη. «Μα, Γιάννη, δεν μπορείς να έχεις λογαριασμούς σε 50 διαφορετικές τράπεζες. Επιτρέψτε μου να σας πω κάτι, εάν η JPMorgan πτωχεύσει, θα καταρρεύσουν και οι μικρές σας τράπεζες. Επιτρέψτε μου να σας εξηγήσω τι πρέπει να αγοράσετε, πρέπει να αγοράσετε ομόλογα των ΗΠΑ, πρέπει να αγοράσετε αυτό».

Ωστόσο, δεν έγινε σαφές αν ο Γιάννης πείστηκε από τα επιχείρηματα αυτά κι έκλεισε τους λογαριασμούς του.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι