Δεκάδες πολυτελείς κατοικίες κατασκευάζονται σε μεγάλες πόλεις σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, παρά την «ύφεση ακινήτων», σύμφωνα με το CNBC.

Οι αναλυτές της Yardi Matrix προέβλεψαν ότι περισσότερες από 400.000 κατοικίες ολοκληρώθηκαν το 2022 και αναμένουν κάτι ανάλογο και το 2023.

Αγορά ακινήτων: Σε πτώση οι τιμές των κατοικιών

Υψηλό κόστος στέγασης

«Συχνά βλέπεις τα νέα σπίτια να χαρακτηρίζονται ως «πολυτελή», εν μέρει επειδή είναι καινούργια», είπε ο Ίθαν Χάντελμαν, αναπληρωτής βοηθός γραμματέας στο Υπουργείο Στέγασης και Αστικής Ανάπτυξης των ΗΠΑ.

Τα ενοίκια με αγοραία επιτόκια για νέα διαμερίσματα ανέρχονται σε πολλές χιλιάδες δολάρια μηνιαίως. Για πολλούς υψηλόμισθους στις πόλεις, αυτό είναι εφικτό. Αλλά για τους Αμερικανούς με μέτριο εισόδημα, οι υψηλές τιμές φαίνονται αποκομμένες από την πραγματικότητα.

«Η αγορά είναι δομημένη ώστε να μην στεγάζει συγκεκριμένα άτομα. Πρέπει να το παραδεχτούμε», δήλωσε ο Dominic Moulden, στέλεχος στην Organizing Neighborhood Equity DC.

Οι οικοδόμοι λένε ότι το υψηλό κόστος της στέγασης στις Ηνωμένες Πολιτείες σχετίζεται με τις περιοριστικές ρυθμίσεις στον τομέα της στέγασης.

Στο πικ τα ενοίκια

Το 2022, η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε ένα σχέδιο δράσης για τη στέγαση που στοχεύει να ενισχύσει την προσφορά κατοικιών εντός πέντε ετών. Αλλά αυτές οι προσπάθειες ενδέχεται να μην έχουν ουσιαστικό αντίκτυπο στις τιμές για κάποιο χρονικό διάστημα.

«Δυστυχώς, δεν νομίζω ότι θα δούμε τα ενοίκια να μειώνονται πολύ τα επόμενα ένα έως δύο χρόνια», δήλωσε ο Al Otero, διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην Armada ETF Advisors. «Οι μεσίτες δεν μπορούν να αποκομίσουν κέρδος σε αυτές τις πιο προσιτές τιμές. Επομένως, βλέπουμε την ανάπτυξη και τη νέα κατασκευή στο πολύ υψηλότερο, υψηλότερο άκρο του φάσματος».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή