Οι επικεφαλής της μεγατράπεζας που γεννήθηκε από την εξαγορά της Credit Suisse από τη UBS εξετάζουν την κατάργηση του 20-30% των θέσεων εργασίας –μεταξύ 25.000 και 36.000 θέσεων σε όλο τον κόσμο– σύμφωνα με την εβδομαδιαία εφημερίδα SonntagsZeitung, που επικαλείται ανώνυμες πηγές.

Ο αριθμός αυτός ξεπερνά τις θέσεις εργασίας που σκεφτόταν να καταργήσει η Credit Suisse στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσής της πριν οι ελβετικές αρχές πιέσουν την UBS να αγοράσει εσπευσμένα την ανταγωνίστριά της που κινδύνευε με κατάρρευση.

UBS – Credit Suisse: To σχέδιο 100 ημερών του Σέρτζιο Ερμότι

11.000 απολύσεις μόνο στην Ελβετία

Μόνο στην Ελβετία, θα επηρεαστούν έως 11.000 θέσεις εργασίας, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Πριν από την εξαγορά, η UBS απασχολούσε λίγους περισσότερους από 72.000 υπαλλήλους, συγκριτικά με πάνω από 50.000 στην Credit Suisse.

Στο δημοσίευμα δεν διευκρινίζεται το διάστημα κατά το οποίο σχεδιάζονται οι περικοπές των θέσεων εργασίας, ούτε οι δραστηριότητες που θα επηρεαστούν περισσότερο στους δύο τραπεζικούς κολοσσούς.

Πριν εξαγορασθεί στις 19 Μαρτίου από την υπ’ αριθμόν 1 τράπεζα της Ελβετίας, η Credit Suisse σχεδίαζε την κατάργηση 9.000 θέσεων εργασίας ως το 2025 στο πλαίσιο του προγράμματος αναδιάρθρωσής της.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Ντελίβερι: Όταν η Uber Eats βρέθηκε απέναντι στον… εαυτό της
Διεθνή |

Αλγόριθμοι και ντελίβερι - Η περίπτωση της Uber και μιας... διαφορετικής εφαρμογής

Τον Φεβρουάριο του 2021, σε μια απόφαση-ορόσημο, το Ανώτατο Δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε ότι οι οδηγοί της Uber θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως εργαζόμενοι με δικαιώματα