Το NBA και η Εθνική Ένωση Παικτών Μπάσκετ κατέληξαν σε προσωρινή συμφωνία για μια συλλογική σύμβαση εργασίας (CBA), όπως ανακοίνωσε η λίγκα σε μια σύντομη ανακοίνωση της.

Οι όροι πρέπει να επικυρωθούν από τα μέλη του σωματείου καθώς και από τους ιδιοκτήτες των ομάδων.

Πρώην σύμβουλος της Morgan Stanley κατηγορείται για κλοπή 13 εκατ. δολαρίων από παίκτες του ΝΒΑ

Δεν έγιναν γνωστές λεπτομέρειες για το σύμφωνο, αλλά το ESPN ανέφερε το Σάββατο ότι η νέα CBA περιλαμβάνει:

  • Ένα δεύτερο επίπεδο ανώτατου ορίου αποδοχών που θα περιορίσει τις ομάδες με τις υψηλότερες δαπάνες από το να συνεχίσουν να προσθέτουν παίκτες που αυξάνουν τους μισθούς και τους φόρους πολυτελείας. Ως αποτέλεσμα, η νέα CBA θα επιτρέψει στις ομάδες στα μεσαία και χαμηλότερα επίπεδα δαπανών να έχουν περισσότερες «ευκαιρίες δαπανών και ανταλλαγών».
  • Απαίτηση σύμφωνα με την οποία οι παίκτες πρέπει να εμφανίζονται σε τουλάχιστον 65 αγώνες για να είναι κατάλληλοι για τα βραβεία της postseason, όπως αυτό του MVP.
  • Η προσθήκη ενός τουρνουά εντός της σεζόν από την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Τα παιχνίδια θα υπολογίζονται στην κατάταξη της κανονικής περιόδου και οι νικητές παίκτες και προπονητές θα κερδίσουν χρηματικά έπαθλα.
  • Αύξηση του ποσού που μπορούν να λάβουν οι παίκτες για την επέκταση συμβολαίων.

Από την πλευρά της, η Athletic ανέφερε ότι το NBA δεν θα υποβάλει πλέον τους παίκτες σε τεστ ανίχνευσης μαριχουάνας στο πλαίσιο του προγράμματος κατά των ναρκωτικών.

Η προθεσμία για τις δύο πλευρές να εξαιρεθούν από την τρέχουσα συλλογική σύμβαση εργασίας ήταν η Παρασκευή.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, η πιο πρόσφατη συμφωνία συλλογικής σύμβασης εργασίας διαπραγματεύτηκε το 2016. Το ΝΒΑ πέρασε σε lock down το 1995 (δύο μήνες στην offseason), το 1996 (μία μέρα στην offseason), το 1998-99 (στοίχισε σε κάθε ομάδα 32 αγώνες) και το 2011 (στοίχισε σε κάθε ομάδα 16 αγώνες).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport