Με επιστολή της προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η Κρι-Κρι δίνει λεπτομέρειες αναφορικά με το ομολογιακό δάνειο που εξέδωσε κατόπιν ερώτησης της Επιτροπής.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το ομολογιακό δάνειο είναι ύψους 4,2 εκατ. ευρώ, με το επιτόκιό του σταθερό στο 4%. Η περίοδος εκτοκισμού του είναι τρεις μήνες ενώ πρόκειται για έκδοση δίχως εξασφαλίσεις.

Σε λειτουργία η μονάδα παραγωγής βιοαερίου της Κρι Κρι – Επένδυση 6 εκατ. ευρώ

Στην ίδια επιστολή αναφέρεται ότι τις 42 ομολογίες αξίας 100.000 ευρώ έκαστη της αγόρασαν οι Παναγιώτης Τσιναβός και Χαρίκλεια Τσινάβου, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλος ο πρώτος και βασικός μέτοχος η δεύτερη.

Αναλυτικότερα η επιστολή προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αναφέρει:

«Η εταιρεία με την επωνυμία «ΚΡΙ-ΚΡΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ & ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» (εφεξής η «Εταιρεία»), σε απάντηση της με αριθμό πρωτοκόλλου 956/4-4-2023 επιστολής που έλαβε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, γνωστοποιεί στο επενδυτικό κοινό ότι η Εταιρεία, χθες, 3.4.2023, προέβη, βάσει της απόφασης του Δ.Σ. της 3.4.2023, στην έκδοση, κάλυψη και εκταμίευση κοινού ομολογιακού δανείου, ύψους €4.200.000.

Ειδικότερα, ο κ. Παναγιώτης Τσινάβος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, καθώς και βασικός μέτοχος αυτής, καθώς και η κα. Χαρίκλεια Τσινάβου, βασική μέτοχος της Εταιρείας, κάλυψαν σαράντα δύο (42) κοινές, έγχαρτες, ονομαστικές ομολογίες, ονομαστικής αξίας εκατό χιλιάδες ευρώ (€100.000) έκαστη, στις οποίες διαιρείται το ως άνω εκδοθέν κοινό ομολογιακό δάνειο.

Η Εταιρεία για την έγκριση των παραπάνω συμβάσεων κάλυψης, ακολούθησε την προβλεπόμενη, από τα άρθρα 99 – 101 του ν. 4548/2018, διαδικασία και δη έλαβε τις αναγκαίες εγκρίσεις από το Διοικητικό της Συμβούλιο, βάσει έκθεσης ορκωτού ελεγκτή λογιστή, η οποία αξιολόγησε ότι η εν λόγω συναλλαγή είναι δίκαιη και εύλογη για την Εταιρεία και τους μετόχους της που δεν αποτελούν συνδεδεμένο με αυτήν μέρος, συμπεριλαμβανομένων των μετόχων μειοψηφίας (fairness opinion) και έχει προβεί στις προβλεπόμενες διατυπώσεις δημοσιότητας, ενώ η κάλυψη υλοποιήθηκε αφού είχε παρέλθει άπρακτη η προβλεπόμενη δεκαήμερη προθεσμία της παρ. 3 του άρθρου 100 του ν. 4548/2018.

Το εν λόγω ομολογιακό δάνειο είναι 3ετούς διάρκειας, σταθερού επιτοκίου 4%, με τρίμηνη περίοδο εκτοκισμού και χωρίς εξασφαλίσεις. Σκοπό έχει τη χρηματοδότηση των επενδυτικών προγραμμάτων της Εταιρείας για την επέκταση της παραγωγικής της δυναμικότητας».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις