Επιτυχίες!

Σας είχα ενημερώσει εγκαίρως για την κοινή εκδήλωση των περιφερειακών συμβούλων κκ Γιώργου Καραμάνου και Δημήτρη Κατσικάρη, εκπροσώπων των συνδυασμών για την Περιφέρεια Αττικής Δούρου και Σγουρού αντιστοίχως, που έγινε την περασμένη Κυριακή. Λοιπόν, το αποτέλεσμα εξέπληξε τους διοργανωτές.

Στο ακροατήριο ήταν περισσότερα από 500 άτομα, πλήθος περιφερειακών συμβούλων, πολλοί υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και εκ των παρευρισκομένων ο άνθρωπος μου διέκρινε τους κκ Στέφανο Ξεκαλάκη, Μανώλη Χριστοδουλάκη και Παύλο Χρηστίδη, κορυφαίων στελεχών του Πα.Σό.Κ./ΚΙΝΑΛ της νεότερης γενιάς – γεγονός που έχει την σημειολογία του. Τώρα συζητείται η επανάληψη της σε άλλη περιοχή. Είναι να μην πάρουν φόρα…

———————————————————————————

Και στο Βόλο…

Κι ενώ η παραπάνω εκδήλωση έγινε την Κυριακή, δύο ημέρες νωρίτερα, την Παρασκευή, στο Βόλο έγινε μία αντίστοιχη εκδήλωση. Και μάλιστα πιο προχωρημένη πολιτικά.

Εξηγούμαι. Είναι γνωστό ότι στο Δήμο Βόλου ο δήμαρχος κ. Αχιλλέας Μπέος διανύει την δεύτερη θητεία του, την οποία κέρδισε από την πρώτη Κυριακή με πολύ υψηλό ποσοστό. Λίγο ακόμη και θα έφτανε το ποσοστό του – τον θυμάστε; – Στέλιου Λογοθέτη όταν κατέβαζε για δήμαρχο το ΚΚΕ στη Νίκαια, μετά την μεταπολίτευση. Οι επιμέρους αντιπολιτεύσεις – το έχουν εμπεδώσει πικρά – δεν έχουν κανένα μέλλον.

Ανεξάρτητος υποψήφιος

Ετσι την ανάγκην φιλοτιμίαν ποιούμενοι αποφάσισαν να συνεργαστούν. Ποιοί; Η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ, η τοπική οργάνωση του Πα.Σό.Κ./ΚΙΝΑΛ και ένα τμήμα της Νέας Δημοκρατίας –έχουν τα δικά τους αυτοί– που είναι εκτός της δημοτικής εξουσίας, έτσι κι αλλιώς. Βρήκαν και τον υποψήφιο δήμαρχο. Πρόκειται για τον δικηγόρο κ. Νίκο Παπαπέτρου, έναν άνθρωπο γενικά προοδευτικό –όπως μου έλεγε η καλά ενημερωμένη πηγή μου– που δεν είναι οργανωμένος σε κανένα από τους πολιτικούς σχηματισμούς που τον στηρίζουν. Η εκδήλωση της «Συμμαχίας για το Βόλο» που έγινε στον Πολυχώρο Τσαλαπάτα, στην περιοχή Παλιά, ήταν επιτυχημένη υπέρ του δέοντος, μου είπε η πηγή μου.

Αγάλι – αγάλι…

Ανεξάρτητα όμως από το τι θα προκύψει στην τοπική Αυτοδιοίκηση ως τον Οκτώβριο, αλλά και στις εκλογές που θα γίνουν τότε, αυτό που έχει σημασία είναι ότι παρατηρείται σιγά – σιγά μία «πολιτική όσμωση» «προοδευτικής διακυβέρνησης» θα την έλεγαν στην Κουμουνδούρου. Αλλά που δεν φαίνεται να αφήνει αδιάφορη ούτε την Χαριλάου Τρικούπη. Αν και είναι νωρίς ακόμη και είναι δύσκολο να προδικάσει κανείς τα μελλούμενα!

Εχει όμως ενδιαφέρον…

———————————————————————————-

Περιζήτητη «καρέκλα»

Ξέρω είναι πολύ πρόωρο και παρακινδυνευμένο να σας πω για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης και τα υπουργικά χαρτοφυλάκια από τη στιγμή που δεν έχουν γίνει καν οι εκλογές. Και δεν γνωρίζουμε και ποια θα είναι η κυβέρνηση. Ετσι;

Ωστόσο, στην αγορά και στις κυβερνητικές παρυφές, αλλά και εντός των κομμάτων της αντιπολίτευσης ήδη έχουν αρχίσει να παίζουν ονόματα για τη θέση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Δυνητικά φυσικά! Βλέπετε στον τομέα της ενέργειας τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε διεθνές επίπεδο αναμένεται κοσμογονία αλλαγών και φυσικά και η ελληνική αγορά δεν θα μείνει ανεπηρέαστη. Επιπροσθέτως μεγάλοι παίκτες αλλά και οι διαχειριστές των δικτύων ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου προχωρούν μεγάλες επενδύσεις.

Σενάριο με κυβέρνηση ΝΔ

Αν λοιπόν -αν λέμε- η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές και πάρει ποσοστά αυτοδυναμίας, τότε ένα από τα ονόματα που κυκλοφορούν στον περίγυρο του κόμματος για τη θέση του υπουργού είναι αυτό του κ. Νίκου Παπαθανάση, του νυν αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων και υποψήφιου βουλευτή Βόρειου Τομέα Αθηνών. Φυσικά θα πρέπει να εκλεγεί και ο ίδιος για να έχει βάση το σενάριο. Βοηθάει όμως και ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης.

Όσον αφορά τον νυν υπουργό Κώστα Σκρέκα, πολλοί θεωρούν, υπερβολικό το ενδεχόμενο να συνεχίσει στο ίδιο πόστο αν και το Μέγαρο Μαξίμου κρίνει ως αποτελεσματική τη θητεία του στα περίπου 2,5 χρόνια που βρίσκεται στην οδό Μεσογείων.

Επίσης ένα από τα σενάρια που κυκλοφορούν είναι και η αναβάθμιση της γενικής γραμματέως Ενέργειας Αλεξάνδρας Σδούκου σε υφυπουργό Ενέργειας.

Σενάριο με κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ

Οι συνομιλητές μου, είχαν να μου αφηγηθούν και σενάριο για τη θέση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στο ενδεχόμενο που προκύψει συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ ή εν πάση περιπτώσει με πολλά χρώματα…

Λένε οι πληροφορίες μου, πως σε μία τέτοια περίπτωση, το ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρος του κ. Νίκος Ανδρουλάκης θα βάλουν στο τραπέζι την πλήρωση της θέσης του υπουργού με άνθρωπο της δημοκρατικής παράταξης. Και το όνομα που ακούγεται είναι αυτό του τομεάρχη Ενέργειας του Κινήματος του κ. Χάρη Δούκα.

Σενάριο με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ plus

Στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέψει στην κυβέρνηση, μόνος του ή με «παρέα», η αλήθεια είναι ότι υπάρχει ένας μικρός «συνωστισμός». Κατ΄αρχήν είναι ο κ. Νικόλας Φαραντούρης, υποψήφιος βουλευτής Κεφαλληνίας και καθηγητής σε θέματα δικαίου του ανταγωνισμού και της ενέργειας στην ευρωπαϊκή έδρα Ζαν Μονέ, στη Γαλλία.

Αλλά κυκλοφορεί ακόμη ένα όνομα. Πρόκειται για τον κ. Αλέξη Χαρίτση. Για τον οποίο νέα από τα ελάχιστα που γνωρίζω είναι πως ο τομέας της ενέργειας είναι ο αγαπημένος του…

————————————————————————————–

Debate

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών ακολουθεί την παλιά σοφή συμβουλή που λέει πως «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν». Ετσι διοργανώνει ένα άτυπο debate μεταξύ για την οικονομία και την επιχειρηματικότητα, την Κυριακή 9 Απριλίου, στις 12:00, στο ξενοδοχείο Athens Marriott Hotel.

Και οι τρεις για τους μικρομεσαίους

Ποιοι θα διασταυρώσουν τα «ξίφη» τους; Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης –δεν θα μπορούσε να λείπει- ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρώην υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης, και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός, Κώστας Σκανδαλίδης. Τις ερωτήσεις θα απευθύνει ο δημοσιογράφος Ιορδάνης Χασαπόπουλος.

Και παρεμβάσεις

Παρεμβάσεις θα κάνουν ο πρόεδρος του Ε.Ε.Α. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς και ο πρόεδρος της ΕΣΕΕΕ, Γιώργος Καρανίκας. Αλλά ερωτήσεις θα απευθύνει και το κοινό, που θα αποτελείται από μικρομεσαίου επιχειρηματίες. Πρόκειται γι΄ αυτούς που στην «ποδιά τους σφάζονται παλικάρια», όπως λέμε Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας.

Και σε δήλωση του ο κ. Χατζηθεοδοσίου απεύχεται, μεταξύ των άλλων «συνεχείς προσφυγές στις κάλπες».

Ουπς! Τι θέλει να πει ο ποιητής;

Ενδιαφέρον…

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Inside Stories