
Ο Τζέιμς Πένφολντ, καλλιτέχνης που υπογράφει με το όνομα Penny, επέστρεψε στο σπίτι από σύντομες διακοπές και διαπίστωσε ότι ο φορητός υπολογιστής και ο σκληρός δίσκος του, που περιέχουν εκατοντάδες έργα του είχαν κλαπεί από το σπίτι του στο Ανατολικό Λονδίνο.
Σε ανάρτησή του στο Instagram ο καλλιτέχνης αναφέρει ότι δεν είχε αντίγραφα ασφαλείας των έργων του στο cloud και έχει χάσει τόσα πολλά που μετά βίας τολμά να φανταστεί. «Αισθάνομαι απόλυτα συντετριμμένος» τονίζει.
Ο Πένφολντ ο οποίος δημουργεί με στένσιλ, φτιάχνει συχνά συνθέσεις στον υπολογιστή για να σχεδιάσει τα περίπλοκα κολάζ του. Όταν του έκλεψαν τον υπολογιστή, πολλά από τα έργα του σε εξέλιξη χάθηκαν, συμπεριλαμβανομένων σχεδίων και ολοκληρωμένων έργων που προγραμμάτιζε να παρουσιάσει σε επερχόμενες, αυτοχρηματοδοτούμενες εκθέσεις στο Λονδίνο.
Στον υπολογιστή του υπήρχε επίσης ένα ακυκλοφόρητο έργο NFT και ένα πορτρέτο του Μπάτμαν, σύμφωνα με το Artnet News.
View this post on Instagram
«Θα ήμουν πρόθυμος να προσφέρω ένα εκατομμύριο λίρες (1,2 εκ. δολάρια) για την ασφαλή επιστροφή των αρχείων και του φορητού υπολογιστή μου» αποσαφήνισε ο Τζέιμς Πένφολντ σε δήλωσή του.
«Ο σκληρός δίσκος είναι πιθανότατα σε κάδο απορριμμάτων ή ενεχυροδανειστήριο, καθώς δεν αξίζει τίποτα για κανέναν άλλον, αλλά είναι ανεκτίμητο για μένα και την οικογένειά μου. Είναι κυριολεκτικά σαν να έχουν κλέψει ένα κομμάτι μου» είπε.
Σε μήνυμα προς τους ακόλουθούς του, ο καλλιτέχνης διατήρησε τη διάθεση του, επισημαίνοντας πόσο ειρωνική ήταν η κλοπή, δεδομένου ότι στα έργα του συχνά απεικονίζει ανθρώπους να διαπράττουν κλοπές.
View this post on Instagram
View this post on Instagram


Latest News

Το mega deal της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τη Formula 1
Η τολμηρή κίνηση του Σερ Τζιμ Ράτκλιφ και η πιθανή πρόσληψη του μηχανικού της Mercedes F1, Μίκαελ Σανσόνι

Άνοδος του Δείκτη Οικονομικού Κλίματος στο πρώτο τρίμηνο του 2025 - Τι δείχνουν τα στοιχεία ΕΑΣΕ και ICAPCRIF
Το πρώτο τρίμηνο του 2025 ο γενικός δείκτης οικονομικού κλίματος (ΕΑΣΕ/ICAP CRIF-CEO General Index) σημείωσε πτώση στις 146 μονάδες έναντι 160 το προηγούμενο τρίμηνο

Η UEFA ετοιμάζει σαρωτικές αλλαγές στο Champions League – Όλα τα δεδομένα
Ποιες επιπρόσθετες αλλαγές εξετάζει η UEFA για το Champions League, μετά το νέο φορμάτ και τη League Phase.

Θανόπουλος στον ΟΤ: «Γινόμαστε 100% αυτόνομοι ενεργειακά - Τα σχέδια στο delivery»
Ο πρόεδρος της εταιρείας Θανόπουλος, Τέλης Θανόπουλος, μιλάει στον ΟΤ για την πρόσφατη επένδυση σε ΑΠΕ, τη σημασία του Q-Commerce στον κλάδο των τροφίμων και τα επόμενα σχέδια της αλυσίδας

Νέος πρεσβευτής της Chanel ο ράπερ Κέντρικ Λαμάρ
Η σχέση του Κέντρικ Λαμάρ με τον οίκο ξεκίνησε το 2023, όταν παρευρέθηκε στο Met Gala το οποίο είχε ως θέμα «Karl Lagerfeld: A Line of Beauty».

Ο Τι Τζέι Σορτς, οι 450.000 στην Παρί και το «χρυσό» συμβόλαιο που ψάχνει στην αγορά
Ο Τι Τζέι Σορτς απασχολεί τη… μισή Euroleague, μετά την καταπληκτική σεζόν με την Παρί – Πόσα χρήματα παίρνει στη γαλλική ομάδα και πόσα αναμένεται να βρει στην αγορά…

Ποια επαγγέλματα «ανθούν» στην αγορά εργασίας - Τι δείχνει έρευνα του ΙΟΒΕ
Η απασχόληση κερδίζει έδαφος με την αγορά εργασίας στην Ελλάδα να βελτιώνεται αλλά παραμένουν δομικές προκλήσεις

GenZ: Ένας στους δύο σκέφτεται να αλλάξει δουλειά
Ενώ η GenΖ στη Γερμανία θέλει να αλλάζει θέση εργασίας, οι Boomer μένουν δεκαετίες στον ίδιο εργοδότη, αναφέρει η Deutsche Welle

Warner Bros και DC τιμούν την 87η επέτειο του Superman
Η ταινία «Superman» του Τζέιμς Γκαν, μία από πολυαναμενόμενες ταινίες του καλοκαιριού, αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες στις 11 Ιουλίου

Επίσημο: Ο Ντιαλό ανανέωσε για τρία χρόνια με τη Μονακό
Ο Άλφα Ντιαλό παραμένει και επίσημα στο Μόντε Κάρλο, καθώς η Μονακό ανακοίνωσε την ανανέωση του συμβολαίου του για τα επόμενα τρία χρόνια.