Η Apple ετοιμάζεται να λανσάρει τις νέες της σειρές φορητών και σταθερών υπολογιστών, συμπεριλαμβανομένου και ενός νέου iMac.

Σύμφωνα με το εβδομαδιαίο ενημερωτικό σημείωμα Power On του Bloomberg, η Apple έχει προχωρήσει σημαντικά τον σχεδιασμό του νέου iMac, καθώς το νέο μοντέλο βρίσκεται ήδη σε στάδιο αξιολόγησης και δοκιμών ενώ παράλληλα γίνονται και οι σχετικές δοκιμές σε επίπεδο γραμμής παραγωγής.

Παρουσιάζει τον Ιούνιο την μάσκα mixed reality η Apple

Το επόμενο iMac θα διατηρήσει την οθόνη διαγωνίου 24 ιντσών, όπως και το τωρινό μοντέλο το οποίο έκανε την εμφάνισή του το 2021. Αυτό που θα διατηρηθεί επίσης είναι η δυνατότητα χρωματικής επιλογής που εισήγαγε το τελευταίο μοντέλο, δηλαδή θα διατίθεται σε μπλε, ασημί, ροζ και πορτοκαλί.

Ωστόσο, η σημαντικότερη αλλαγή που θα έρθει με τα νέα μοντέλα θα είναι η αντικατάσταση του επεξεργαστή M1, συνδυασμένη με μια σειρά μικρότερων αλλαγών. Αυτές θα περιλαμβάνουν τον επανασχεδιασμό και την τοποθέτηση σε νέα θέση ορισμένων εξαρτημάτων. Επίσης θα υπάρξουν ορισμένες αλλαγές στην διαδικασία παραγωγής της βάσης της οθόνης, σύμφωνα με το Bloomberg.

Οι νέοι υπολογιστές σχεδιάστηκαν παράλληλα με τον επόμενο επεξεργαστή M3 της εταιρείας, οπότε το δημοσίευμα αναφέρει ότι είναι βάσιμες οι εκτιμήσεις ότι θα είναι και τα πρώτα μοντέλα με τα οποία θα κυκλοφορήσει η νέα οικογένεια επεξεργαστών.

Πάντως ενώ η ανάπτυξη των νέων υπολογιστών βρίσκεται στα τελικά στάδια, δεν αναμένεται τα νέα μοντέλα να μπουν σε μαζική παραγωγή για τουλάχιστον τρεις μήνες. Αυτό σημαίνει ότι οι πρώτες παραδόσεις θα ξεκινήσουν από το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Οι εξελίξεις στους φορητούς υπολογιστές

Πέρα από τη νέα έκδοση του iMac η Apple προγραμματίζει το λανσάρισμα και τριών νέων Mac, μεταξύ τέλους της άνοιξης και αρχές του καλοκαιριού. Αυτά θα είναι το πρώτο 15 ιντσών MacBook Air, το πρώτο Mac Pro με επεξεργαστή σχεδιασμού Apple και ένα αναβαθμισμένο MacBook Air στις 13 ίντσες.

Σε επίπεδο νέων στοιχείων, το Mac Pro θα «φοράει» τον επεξεργαστή M2 Ultra που διαθέτει 24 επεξεργαστικούς πυρήνες, 76 πυρήνες επεξεργασίας γραφικών και δυνατότητα υποστήριξης μνήμης έως και 192GB. Αυτό που παραμένει άγνωστο είναι ποιους επεξεργαστές θα χρησιμοποιούν τα νέα μοντέλα MacBook Air. Αν επιλεγεί κάποιος επεξεργαστής της οικογένειας M2 σε λίγους μήνες τα μοντέλα θα θεωρούνται «ξεπερασμένα».

Εύλογα το δημοσίευμα θεωρεί ότι η Apple θα εξοπλίσει τα νέα laptop των 13 ιντσών, και αυτά, με τον επεξεργαστή M3. Σημειώνεται ότι ο M2 σχεδιάστηκε σαν ένα ενδιάμεσο μοντέλο μέχρι τον ερχομό του M3, ο οποίος με την σειρά του θα είναι το πρώτο μικροτσίπ της Apple αρχιτεκτονικής 3nm (νανομέτρων) έναντι των 5nm του προκατόχου του.

Προφανώς η μετάβαση θα φέρει και μια σημαντική αύξηση των ικανοτήτων και της αποδοτικότητας των φορητών υπολογιστών της Apple. Επιπλέον, η ίδια η εταιρεία έχει ξεκαθαρίσει ότι επιθυμεί να ανανεώνει τους επεξεργαστές των υπολογιστών Mac σε ετήσια βάση, ουσιαστικά όπως κάνει με τους επεξεργαστές της σειράς A των iPhone.

Ο επεξεργαστής M3 αναμένεται επίσης να φτάσει και στο ανανεωμένο iPad Pro με οθόνη τεχνολογίας OLED, το οποίο φημολογείται ότι θα λανσαριστεί τους πρώτους μήνες του 2024.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία