Εξοργισμένος είναι ο Σβεν Μαρί, ο Βέλγος δικηγόρος της Εύας Καϊλή, από την απόφαση της βελγικής Δικαιοσύνης να αφεθεί ελεύθερος με βραχιολάκι ο φερόμενος εγκέφαλος του σκανδάλου Qatargate, Αντόνιο Παντσέρι, ενώ δηλώνει ότι πλέον θα είναι πολύ σκληρός απέναντι στους δικαστές.

Σημειώνεται ότι σχεδόν όλοι οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο έχουν βγει από τη φυλακή, εκτός από την Εύα Καϊλή και τον πρώην ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα.

Αποφυλακίζεται ο Αντόνιο Παντσέρι

Ο Βέλγος δικηγόρος της Ελληνίδας πρώην αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Σβεν Μαρί, μίλησε στον ΣΚΑΪ και δήλωσε πόσο εξοργισμένος, αλλά και απογοητευμένος είναι από τις κινήσεις της βελγικής Δικαιοσύνης.

«Εξοργιστικό και αηδιαστικό»

«To πιο εξοργιστικό, αηδιαστικό και απίστευτο πράγμα είναι ότι ο κύριος Παντσέρι είναι εκτός φυλακής, γιατί – ελπίζω να κάθεστε – έχει κατάθλιψη!», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Και είπε επίσης πως έχει πρόβλημα και με τα μάτια του. Όντως και θα είμαι σκληρός τώρα. Έχω πρόβλημα με τη μέση μου, έχω πρόβλημα με τα πάντα. Αυτός δεν μπορεί να είναι λόγος», τόνισε ο Βέλγος δικηγόρος.

Παράλληλα, ο Σβεν Μαρί κατήγγειλε ότι η Εύα Καϊλή εξακολουθεί να δέχεται πιέσεις για το Qatargate και αποκάλυψε ότι στην ακρόασή της την Μεγάλη Πέμπτη (13/4) θα ζητήσει από τους δικαστές να αφεθεί ελεύθερη άμεσα.

«Δεν αρέσουν αυτά που λέει η Καϊλή, γιατί δεν είναι αυτά που θέλουν»

«Σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις του κ. Παντσέρι, πολύ αμφιβάλω για το αν λέει την πραγματικότητα και όλη την αλήθεια για όλους. Κατάφερα την περασμένη εβδομάδα να δω όλες τις βιντεοσκοπημένες ανακρίσεις του κ. Παντσέρι. Σίγουρα, στο τέλος του χρόνου λέει ότι η κ. Εύα Καϊλή έχει διαφθαρεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σβεν Μαρί.

«Η Εύα Καϊλή έχει ανακριθεί περισσότερες από 20 ώρες τις τελευταίες δύο εβδομάδες από την αστυνομία. Ήταν σε θέση να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις. Δεν τους αρέσει αυτό. Γιατί; Γιατί αυτές δεν είναι οι απαντήσεις που θέλουν», υποστήριξε.

«Και έτσι, αυτό σημαίνει ότι το ένταλμα σύλληψης κατά της κ. Καϊλή δεν είναι τίποτα άλλο από ένα ένταλμα σύλληψης υπό πίεση. Ποια είναι η πίεση; Ότι δεν βγαίνεις από τη φυλακή αν δεν ομολογήσεις», κατήγγειλε ο Βέλγος δικηγόρος.

Γι’ αυτό, ο Σβεν Μαρί δηλώνει προετοιμασμένος, αλλά και αισιόδοξος για την επόμενη ακρόαση της Εύας Καϊλή:

– Είστε αισιόδοξος;

– Ναι, βεβαίως είμαι. Είναι αδύνατο να μην αφεθεί ελεύθερη όταν ακούω ότι όλοι οι άλλοι είναι έξω; Όχι!

– Έχετε μιλήσει με την κυρία Καιλή; Πώς είναι τώρα;

– Είναι όπως όταν κάποιος είναι φυλακισμένος. Είναι σαν κάποιον που φωνάζει για την αθωότητά του.

Σημειώνεται ότι η αποφυλάκιση του Αντόνιο Παντσέρι με ηλεκτρονικό βιαχιολάκι αναμένεται στο τέλος της εβδομάδας.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Νετανιάχου: Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο; – Πιέσεις να μην εκδοθεί
Επικαιρότητα |

Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο ο Νετανιάχου; – Πιέσεις να μην εκδοθεί

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ ο Νετανιάχου και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι φοβούνται ότι θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον τους την ερχόμενη εβδομάδα