Το να ταξιδέψεις στο εξωτερικό για διακοπές ή για ολιγοήμερη διαμονή για δουλειά είναι ένα πράγμα, αλλά το να ξεκινήσεις μια νέα ζωή στο εξωτερικό είναι κάτι τελείως διαφορετικό.

Oxford Economics: Ποιες χώρες κινδυνεύουν από μία νέα κρίση χρέους

Ωστόσο, υπάρχουν χώρες που αυτήν τη διαδικασία, τη μετεγκατάστασης, φαίνεται πως την κάνουν ευκολότερη από ό, τι άλλες.

Σύμφωνα με μια έρευνα που διενήργησε το 2022 η Internations σε σχεδόν 12.000 ομογενείς σε όλον τον κόσμο, το Μπαχρέιν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Σιγκαπούρη είναι τα τρία κορυφαία μέρη όπου είναι σχετικά εύκολο να εγκατασταθεί κανείς.

Η Internations, η ομάδα της κοινότητας των μεταναστών με 4,5 εκατομμύρια μέλη σε 420 πόλεις σε όλο τον κόσμο, κατέταξε τοποθεσίες με βάση το δείκτη Expat Essentials Index, ο οποίος λαμβάνει υπόψη τις εκτιμήσεις των ανθρώπων που εγκαθίστανται σε άλλη χώρα, σε σχέση με συγκεκριμένες παραμέτρους όπως την ψηφιακή τους ζωή (όπως η πρόσβαση σε διοικητικές υπηρεσίες στο διαδίκτυο), τη στέγαση (προσιτή τιμή και ευκολία εύρεσης στέγης για τους εκπατρισμένους ειδικότερα), διοικητικά θέματα (όπως η ευκολία ανοίγματος τοπικού τραπεζικού λογαριασμού ή λήψη βίζας) και τη γλώσσα (όπως η δυνατότητα να μετακινηθείτε χωρίς να χρειάζεται να μάθετε μια νέα γλώσσα ή η ευκολία εκμάθησης την τοπική γλώσσα), σύμφωνα με το CNBC.

Στην κορυφή το Μπαχρέιν

Το Μπαχρέιν κατετάγη στο Νο. 1 μεταξύ 52 τοποθεσιών.

Οι νεοεγκατεστημένοι εκεί λένε ότι είναι εύκολο να αποκτήσει κανείς βίζα, να βρει στέγη, να έχει πρόσβαση σε κυβερνητικές υπηρεσίες στο διαδίκτυο και να μετακινηθεί χωρίς να μιλάει την τοπική γλώσσα.

Το Top 10

Τα 10 κορυφαία μέρη όπου οι μετανάστες λένε ότι είναι εύκολο να εγκατασταθεί κάποιος είναι:

Μπαχρέιν

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Σιγκαπούρη

Εσθονία

Ομάν

Ινδονησία

Σαουδική Αραβία

Κατάρ

Κενύα

Καναδάς

Συνολικά, η Internations λέει ότι οι τρεις κορυφαίοι προορισμοί -Μπαχρέιν, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Σιγκαπούρη- προσφέρουν εύκολη επικοινωνία χωρίς μεγάλα γλωσσικά εμπόδια και επίσης θέτουν ελάχιστα γραφειοκρατικά ζητήματα.

Ένας εκπρόσωπος της Internations ανέφερε στο CNBC πως και οι τρεις τοποθεσίες είναι ευρέως γνωστές ως δημοφιλείς προορισμοί εκπατρισμένων και πως εξαιτίας αυτού μπορεί να έχουν προσαρμοστεί για να διευκολύνουν τις νέες αφίξεις από το εξωτερικό. Σημειώνει επίσης ότι τα αγγλικά ομιλούνται ευρέως σε αυτά τα μέρη, γεγονός που μπορεί να διευκολύνει τους αλλοδαπούς να αντιμετωπίσουν γραφειοκρατικές και διοικητικές υποχρεώσεις όταν μετακινούνται.

Οι περισσότεροι εκπατρισμένοι που μετακομίζουν στο Μπαχρέιν, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και στη Σιγκαπούρη προέρχονται από την Ινδία, αναφέρει η Internations, και μετακομίζουν για λόγους που σχετίζονται με την εργασία. Αυτοί οι εκπατρισμένοι είναι πιο πιθανό να εργάζονται στον χρηματοοικονομικό τομέα ή στον τραπεζικό τομέα.

Ο Καναδάς

Η κορυφαία χώρα της Βόρειας Αμερικής, ο Καναδάς, ολοκληρώνει την πρώτη 10άδα. Οι νέοι κάτοικοι εκεί λένε ότι είναι εύκολο να συνεννοηθεί κανείς με τις τοπικές αρχές, να ανοίξει νέο τραπεζικό λογαριασμό και να έχει πρόσβαση σε μια ισχυρή ψηφιακή υποδομή. Ωστόσο, οι ομογενείς λένε ότι είναι σχετικά δύσκολο να βρεις οικονομικά προσιτή στέγη.

Οι πιο δύσκολες χώρες

Εν τω μεταξύ, οι τρεις τελευταίες χώρες όπου οι ομογενείς δυσκολεύονται να εγκατασταθούν περιλαμβάνουν τη Γερμανία, την Ιαπωνία και την Κίνα λόγω των δύσκολων γλωσσικών φραγμών και της δύσκολης ψηφιακής υποδομής, σύμφωνα με την η Internations.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Γαλλία: Ο τομέας των καλλυντικών «επενδύει» στην επίσκεψη του Κινέζου προέδρου
Διεθνή |

Ο τομέας των καλλυντικών «επενδύει» στην επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στο Παρίσι

Στόχος η ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στις γαλλικές εταιρείες από τους νέους αυστηρούς κινεζικούς κανόνες εισαγωγής που απαιτούν την ανταλλαγή τύπων και τεχνογνωσίας παραγωγής