Η μεγαλύτερη ημερήσια εκροή μετρητών εδώ και τρία χρόνια καταγράφηκε σε αμοιβαίο κεφάλαιο που διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο πετρελαίου, με το Bloomberg να κάνει λόγο για ισχυρή ένδειξη ανησυχίας των επενδυτών σε ό,τι αφορά τις προοπτικές του κλάδου μετά την αιφνιδιαστική μείωση της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ+.

Συγκεκριμένα, το Brent Crude Oil ETP της WisdomTree (BRNT) είχε εκροή 55,7 εκατομμυρίων δολαρίων την Πέμπτη, τη μεγαλύτερη ημερήσια εκροή από τα τέλη του 2019. Ένα άλλο fund, το ProShares Ultra Bloomberg Crude Oil ETF (UCO), κατέγραψε εκροές 158,5 εκατομμυρίων δολαρίων την περασμένη εβδομάδα. Αυτή είναι η μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από τον Μάρτιο του 2022.

Στα ύψη η τιμή του πετρελαίου. Αλλά ως πότε;

Ανησυχίες

Οι εκπρόσωποι των 13 μελών του ΟΠΕΚ, με επικεφαλής τη Σαουδική Αραβία, και των δέκα συμμάχων τους (με ηγέτιδα δύναμη τη Ρωσία), ανακοίνωσαν αιφνιδιαστική μείωση της παραγωγής νωρίτερα αυτόν τον μήνα, με επικεφαλής το Ριάντ. Ωστόσο, ενώ αυτό βοήθησε τις τιμές να εκτιναχθούν την περασμένη εβδομάδα, οι ανησυχίες για πιθανή επιβράδυνση της ζήτησης έχουν παραμείνει.

Σύμφωνα με το Bloomberg, υπάρχουν εικασίες ότι οι ΗΠΑ βαδίζουν προς την ύφεση, προκαλώντας «αναταράξεις» στην κατανάλωση και οι ενέργειες του ΟΠΕΚ+ αντιπροσωπεύουν τις ανησυχίες για την αδυναμία της αγοράς.

«Υπάρχει ακόμη ένα μεγάλο τμήμα της αγοράς που ανησυχεί για τις προοπτικές ζήτησης και οι περικοπές του ΟΠΕΚ + πιθανότατα ενισχύουν αυτές τις ανησυχίες», δήλωσε ο Warren Patterson, επικεφαλής στρατηγικής εμπορευμάτων στην ING Groep NV με έδρα τη Σιγκαπούρη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Μόδα: H απίστευτη ιστορία πίσω από τις πανάκριβες τσάντες Goyard
Διεθνή |

Διάσημες, ακριβές αλλά χωρίς διαφήμιση - Ποιες είναι οι τσάντες Goyard

Μία από τις πιο εμβληματικές και ακριβές τσάντες της μόδας έχει βρεθεί στα χέρια προσωπικοτήτων όπως ο Πάμπλο Πικάσο, η Κοκό Σανέλ, ο Καρλ Λάγκερφελντ αλλά και μέλη της δυναστείας των Ρομανώφ