Με κέρδη κινήθηκαν σήμερα οι αγορές στην περιοχή της Ασίας, εκτός της Κίνας, καθώς η Τράπεζα της Κορέας διατήρησε τα επιτόκια στο 3,5%, σύμφωνα με τις προσδοκίες, ενώ έγινε γνωστό ότι ο διάσημος επενδυτής Warren Buffett επενδύει στην Ιαπωνία.

Το Kospi της Νότιας Κορέας έκλεισε κατά 1,42% υψηλότερα, ενώ ο Kosdaq σημείωσε άνοδο 1,3%. Το Bitcoin ξεπέρασε τα 30.000 δολάρια για πρώτη φορά από τον Ιούνιο του 2022, ενώ το Ether πλησίασε τα 2.000 δολάρια.

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας έκλεισε 1,26% υψηλότερα στις 7.309,9 μονάδες. Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 1,05% στις 27.923,37 μονάδες και ο Topix ενισχύθηκε κατά 0,78% στις 1.991,85 μονάδες, με αιχμή του δόρατος την τεχνολογία και τον καταναλωτικό κλάδο.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ έκλεισε κατά 0,4% υψηλότερα, ενώ από την άλλη, ο δείκτης Shanghai Composite σημείωσε πτώση 0,2% και ο σύνθετος δείκτης Shenzhen υποχώρησε κατά 0,14%.

Ο Warren Buffett δήλωσε στο Nikkei ότι σκοπεύει να αυξήσει τις μετοχές που κατέχει στις ιαπωνικές αγορές. Σε συνέντευξή του στο Nikkei, ο Buffett δήλωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο πρόσθετων επενδύσεων που θα αυξήσουν τις συμμετοχές του σε πέντε μεγάλους εμπορικούς οίκους στην Ιαπωνία, αναφέροντας τη συμμετοχή του 7,4% στην Itochu.

Οι μετοχές της Mitsubishi σημείωσαν άνοδο 2,33% στην Ιαπωνία, η Mitsui κέρδισε 2,56%, η Itochu ενισχύθηκε κατά 2,33% και η Marubeni κατέγραψε κέρδη 2,97%, ενώ η Sumitomo σημείωσε επίσης άνοδο 2,41%.

Μετοχές της Alibaba που είναι εισηγμένες στο Χονγκ Κονγκ αυξήθηκαν κατά 3,12%, αφού η θυγατρική του κινεζικού τεχνολογικού γίγαντα για το cloud computing παρουσίασε το προϊόν Tongyi Qianwen τύπου ChatGPT. Η Alibaba Cloud ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι το Tongyi Qianwen θα επεκταθεί σε όλα τα προϊόντα της Alibaba, από το ηλεκτρονικό εμπόριο έως την αναζήτηση, στο εγγύς μέλλον.

Στα μάκρο της ημέρας, ο πληθωρισμός της Κίνας για τον Μάρτιο ήταν χαμηλότερος του αναμενόμενου στο 0,7% έναντι προσδοκιών για αύξηση του δείκτη τιμών καταναλωτή κατά 1% σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν. Ο δείκτης τιμών παραγωγού μειώθηκε επίσης κατά 2,5% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Reuters και αφού είχε σημειώσει μείωση 1,4% τον προηγούμενο μήνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές