Ισχυρή άνοδο σημείωσε σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, με πολλά πακέτα να δείχνουν μια θετική αναδιάρθρωση των θέσεων των επενδυτών, που σε καμία περίπτωση δεν αποτυπώνει κάποια ανησυχία, ειδικά στο μέτωπο των εκλογών. Ο γενικός δείκτης σημείωσε κέρδη 1,75% στις 1.092,75 μονάδες με τον τζίρο μάλιστα να ξεπερνά τα 105 εκατ. ευρώ.

Οι αγοραστές επανήλθαν με ανανεωμένες διαθέσεις από την πασχαλινή ανάπαυλα, καθώς κόντρα στις εκτιμήσεις για ήπιες διακυμάνσεις και χαμηλούς τζίρους, έδειξαν να κρατούν τα ηνία ανάμεσα στις πασχαλινές αργίες. Δοκίμασαν μάλιστα με επιτυχία τις τελευταίες αντιστάσεις πριν τη ζώνη των 1.100 μονάδων, δείχνοντας ότι το κλίμα έχει βελτιωθεί, μετά τις αρχικές ανησυχίες για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Νευρική αναμονή στη Wall Street

Το θετικό επίσης είναι ότι ο Γενικός Δείκτης έχει κάνει μια σημαντική ανάκαμψη από τις 29 Μαρτίου και μετά, η οποία τον επανέφερε πάνω από την γραμμή τάσης ενεργοποιώντας παράλληλα σήμα αγορών από τον MACD για πρώτη φορά από τις 3 Μαρτίου. Και αυτό που επισημαίνουν αρκετοί εγχώριοι αναλυτές είναι ότι η αγορά δείχνει να λαμβάνει σοβαρά υπόψιν της την άποψη που διατυπώθηκε ανοικτά και σε πρόσφατη ανάλυση της Goldman Sachs περί επενδυτικής βαθμίδας.

Αν και οι πιθανότητες προεκλογικά η Ελλάδα να πάρει την επενδυτική βαθμίδα είναι μικρές, τα στοιχεία που μπορούν να υποστηρίξουν μια επιχειρηματολογία θετικής αναθεώρησης είναι υπαρκτά (αύξηση ΑΕΠ, μείωση χρέους, πρωτογενές πλεόνασμα, τραπεζικοί ισολογισμοί κλπ). Έτσι, η ετυμηγορία της 21ης Απριλίου δεν θα αγνοήσει αυτά τα στοιχεία, με αρκετά χαρτοφυλάκια να σπεύδουν να τοποθετηθούν με ορίζοντα μεγαλύτερου διαστήματος, ενδεχομένως και μετά των εκλογών.

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων, ΓΕΚ Τέρνα, Aegean, Ελλάκτωρ και ΟΤΕ ξεχώρισαν με τα ισχυρά τους κέρδη, ενώ σημαντική ήταν και η άνοδος σε Motor Oil, Τέρνα Ενεργειακή, Μυτιληναίο, Εθνική, Βιοχάλκο, Πειραιώς, Jumbo, Alpha Bank, Eurobank, ΕΛΧΑ και Ελληνικά Πετρέλαια. Σε θετικά εδάφη έκλεισαν οι Coca Cola, ΟΠΑΠ, Σαράντης, Titan και Λάμδα, ενώ σε αρνητικά οι ΟΛΠ και ΕΥΔΑΠ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών