Σε αγωγή κατά του Twitter, προχώρησαν ο πρώην διευθύνων σύμβουλος  Parag Agrawal και δύο άλλα πρώην στελέχη της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, για αθέτηση πληρωμών άνω του 1 εκατ. δολαρίων που αφορούν προσωπικά νομικά έξοδα, σύμφωνα με τους Financial Times.

Οι τρεις τους απολύθηκαν από τον Mασκ όταν απέκτησε την πλατφόρμα για 44 δισεκατομμύρια δολάρια τον Οκτώβριο.

Twitter: Κίνημα «δεν πληρώνω» κόντρα στη συνδρομητική υπηρεσία του Μασκ

Αθέτηση υποχρεώσεων

Οι τρεις τους ισχυρίζονται ότι η εταιρεία έχει «αρνηθεί να αναγνωρίσει τις υποχρεώσεις της και να αποπληρώσει τυχόν τιμολόγια», τα οποία πλήρωσαν οι ίδιοι, απαντώντας σε αγωγές και έρευνες που σχετίζονται με τις προηγούμενες θέσεις τους.

Ο Agrawal και η Segal έχουν επίσης πληρώσει νομικά έξοδα σε σχέση με έρευνες του 2022 από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, σύμφωνα με την αγωγή. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς διερευνά εάν ο Μασκ παραβίασε τους κανονισμούς για τις κινητές αξίες αποτυγχάνοντας να προβεί σε έγκαιρες αποκαλύψεις όταν αρχικά αγόρασε μερίδιο 9,2% στην εταιρεία στις αρχές του προηγούμενου έτους.

Οι εταιρείες συχνά καλύπτουν τις νομικές επιβαρύνσεις στελεχών που σχετίζονται με τις επίσημες θέσεις τους.

Ο Μασκ ηγήθηκε μιας επιθετικής προσπάθειας περικοπής δαπανών στο Twitter, προκειμένου να θέσει τα οικονομικά της εταιρείας υπό έλεγχο.

Οι νομικές προκλήσεις

Εκτός από τις μαζικές περικοπές θέσεων εργασίας, το Twitter είτε διαπραγματεύεται είτε αρνείται να πληρώσει ορισμένους από τους συνεργάτες του, εκθέτοντας την εταιρεία σε νομικές προκλήσεις.

Απολύοντας  τους Agrawal, Segal και Gadde πέρυσι, ο Mασκ ακύρωσε τις μεγάλες αποζημιώσεις που αναμενόταν να λάβουν – σχεδόν 60 εκατομμύρια δολάρια στην περίπτωση του Agrawal. Δεν είναι σαφές εάν τα στελέχη σχεδιάζουν να αμφισβητήσουν τους όρους της απόλυσης τους στο δικαστήριο.

Η μήνυση της Δευτέρας περιγράφει τα διάφορα νομικά και ρυθμιστικά προβλήματα του Twitter από τότε που ο Μασκ προσπάθησε για πρώτη φορά να εξαγοράσει την εταιρεία. Τα πρώην στελέχη περιλαμβάνονται σε μια ομαδική αγωγή κατά της εταιρείας, ενώ η Gadde κατέθεσε ενώπιον της Επιτροπής Εποπτείας και Λογοδοσίας της Βουλής τον Φεβρουάριο, σε ακρόαση σχετικά με την εποπτεία περιεχομένου στην πλατφόρμα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή