Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα με τις 1.097 εγκεκριμένες αιτήσεις στήριξης, οι οποίες εντάσσονται στη δράση 5.1.1 του ΠΑΑ για τα αντιχαλαζικά.

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα ΕΔΩ

Ειδικότερα, αποφασίστηκε, η ένταξη πράξεων στη δράση 5.1.1«Επενδύσεις σε προληπτικές δράσεις που αποσκοπούν στη μείωση των επιπτώσεων στο φυτικό κεφάλαιο (ιδιωτικές παρεμβάσεις)» του Υπομέτρου 5.1 «Επενδύσεις σε προληπτικά μέτρα που σκοπεύουν στη μείωση των δυσμενών επιπτώσεων πιθανών φυσικών φαινομένων, δυσμενών καιρικών συνθηκών και καταστροφικών συμβάντων» του Μέτρου 5 «Αποκατάσταση του δυναμικού γεωργικής παραγωγής που έχει πληγεί από φυσικές καταστροφές και καταστροφικά συμβάντα και ανάληψη κατάλληλων προληπτικών δράσεων».

Επιχειρησιακές ομάδες: Πώς θα θεωρηθούν επιλέξιμες οι δράσεις διάδοσης

Η διάρκεια υλοποίησης της πράξης, δηλαδή η περίοδος μεταξύ της ημερομηνίας έκδοσης της απόφασης ένταξης και της ημερομηνίας υποβολής της τελευταίας αίτησης πληρωμής, ορίζεται στους 24 μήνες, με την επιφύλαξη της οποίας χρονικής παράτασης αποφασιστεί.

Η συνολική δημόσια δαπάνη των πράξεων, που προτείνεται για εγγραφή στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ανέρχεται σε 28.164.892,65 ευρώ.

Όροι χρηματοδότησης

Οι δικαιούχοι υποχρεούνται να τηρήσουν τους όρους της απόφασης ένταξης και να υλοποιήσουν τις πράξεις, σύμφωνα με τους όρους και την περίοδο επιλεξιμότητας αυτών, καθώς και να τηρήσουν τις υποχρεώσεις.

Σε περίπτωση που η υλοποίηση μιας πράξης αποκλίνει από τους όρους της απόφασης ένταξης, ο ΕΛΓΑ, ως Ενδιάμεσος Φορέας Διαχείρισης, επανεξετάζει την πράξη και μπορεί να προβεί στην ανάκληση της ένταξής της, με σχετική τροποποίηση της απόφασης ένταξης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO