Tεράστια ζήτηση για το νέο υβριδικό Revuelto αξίας 600.000 δολαρίων αναφέρει η Lamborghini, καθώς το ενδιαφέρον από πλούσιους αγοραστές αυτοκινήτων έχει αυξηθεί, σύμφωνα με το CNBC.

Η Lamborghini έχει ήδη μια λίστα αναμονής με παραγγελίες δύο ετών για το Revuelto, το πρώτο plug-in υβριδικό της που κυκλοφόρησε τον περασμένο μήνα, δήλωσε ο CEO Stephan Winkelmann.

Γιατί τα κλασικά αυτοκίνητα με τρελά χρώματα τα… σπάνε στις δημοπρασίες

Αντέχουν τα «χοντρά» πορτοφόλια

«Η ανθεκτικότητα των πελατών μας, με όλα όσα συμβαίνουν τους τελευταίους 24 μήνες είναι απίστευτη», είπε ο Winkelmann. «Δεν βλέπουμε καμία επιβράδυνση στην αγορά αυτοκινήτων σαν το δικό μας».

Το αυξημένο ενδιαφέρον για το νέο της υβριδικό υπεραυτοκίνητο αξίας 600.000 δολαρίων είναι απόδειξη ότι οι πλούσιοι αγοραστές αυτοκινήτων εξακολουθούν να ξοδεύουν, σύμφωνα με τον CEO.

Το πλήθος των παραγγελιών για το Revuelto και άλλα υπεραυτοκίνητα υπογραμμίζει τη συνεχιζόμενη δύναμη του πλούσιου καταναλωτή παρά την επιβράδυνση σε άλλα τμήματα της οικονομίας.

Η τιμή της μετοχής της Ferrari αυξήθηκε κατά 27% φέτος λόγω της συνεχιζόμενης ζήτησης για hypercars, ειδικά στις Η.Π.Α.

Η Ferrari, η Bentley, η Rolls Royce και άλλες κορυφαίες μάρκες ανέφεραν ρεκόρ πωλήσεων και παραγωγής πέρυσι.

Ολοταχώς για νέο ρεκόρ

Η Lamborghini παρήγαγε αριθμό ρεκόρ 9.233 οχημάτων παγκοσμίως πέρυσι, αύξηση 10% σε σχέση με το 2021. Ο Winkelmann είπε ότι είναι πολύ νωρίς για να προβλέψει κανείς την παραγωγή του 2023, αλλά εάν οι παραγγελίες συνεχίσουν με τον ρυθμό του πρώτου τριμήνου, η εταιρεία μπορεί να υπερβεί το περσινό ρεκόρ.

Το μεγάλο ερώτημα για τους κατασκευαστές υπεραυτοκίνητων όπως η Lamborghini είναι πώς να ορίσουν τα μοντέλα τους στην εποχή της ηλεκτροκίνησης. Βραβευμένοι για τους ισχυρούς, βροντερούς κινητήρες τους, οι κατασκευαστές υπεραυτοκίνητων εργάζονται για την ανάπτυξη αθόρυβων ηλεκτρικών οχημάτων υψηλής απόδοσης.

Κάθε μοντέλο Lamborghini που λανσαρίστηκε μετά το Revuelto θα είναι υβριδικό, με plug-in εκδόσεις του Urus SUV και του σπορ αυτοκινήτου Huracan να αναμένονται τα επόμενα χρόνια. Η Lamborghini σχεδιάζει να λανσάρει το πρώτο της πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο κάποια στιγμή το 2028 ή το 2029.

Τα χαρακτηριστικά

Με το Revuelto, η Lamborghini συνδυάσε τρεις ηλεκτροκινητήρες με έναν νέο ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα 6,5 λίτρων για συνδυασμένη ισχύ 1.001 ίππων. Έχει τελική ταχύτητα πάνω από 217 μίλια την ώρα και μπορεί να επιταχύνει από 0 έως 62 mph σε λιγότερο από 2,5 δευτερόλεπτα.

«Η ομάδα δούλεψε σκληρά για αυτό το αυτοκίνητο επί χρόνια», είπε ο Winkelmann. «Η υποδοχή των πελατών είναι θετική με δύο τρόπους, γιατί από τη μία πλευρά αναγνωρίζουν ότι είναι μια αληθινή Lamborghini. Και από την άλλη πλευρά, δεν υπάρχει φόβος για ένα υβριδικό αυτοκίνητο», ανέφερε.

Ο Winkelmann δήλωσε ότι το Revuelto είναι πιθανό να πουλήσει εξίσου καλά ή καλύτερα από το κορυφαίο μοντέλο Aventador, το οποίο αντικαθιστά το Revuelto. Η Lamborghini πούλησε πάνω από 11.000 Aventadors την τελευταία δεκαετία.

Η παραγωγή του Revuelto θα ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2023, με τα πρώτα αυτοκίνητα να παραδίδονται στις ΗΠΑ το τέταρτο τρίμηνο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Γαλλία: Ο τομέας των καλλυντικών «επενδύει» στην επίσκεψη του Κινέζου προέδρου
Διεθνή |

Ο τομέας των καλλυντικών «επενδύει» στην επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στο Παρίσι

Στόχος η ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στις γαλλικές εταιρείες από τους νέους αυστηρούς κινεζικούς κανόνες εισαγωγής που απαιτούν την ανταλλαγή τύπων και τεχνογνωσίας παραγωγής