«Στο 19% των παιχνιδιών έχουμε νέες μειώσεις τιμών από εβδομάδα σε εβδομάδα και στο 81% των παιχνιδιών σταθερές τιμές, καμία αύξηση ούτε σε ένα παιχνίδι ούτε σε έναν κωδικό», ανέφερε σε δηλώσεις του ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης για το «καλάθι των νονών», σημειώνοντας ότι και «στην περίπτωση των παιχνιδιών ο μηχανισμός που έχουμε εφεύρει και που ονομάζεται γενικά «Καλάθι» δουλεύει, όπως δουλεύει και στα σούπερ μάρκετ».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης και o αναπληρωτής Υπουργός Νίκος Παπαθανάσης επισκέφθηκαν σήμερα, Μ. Τετάρτη 12 Απριλίου 2023, τρία καταστήματα των αλυσίδων παιχνιδιών «BLA BLA», «JUMBO» και «ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ», 3η εβδομάδα εφαρμογής της κυβερνητικής πρωτοβουλίας το «Καλάθι των Νονών».

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του «BLA BLA» το καλάθι δουλεύει αρκετά και μάλιστα το «Καλάθι των Νονών» δουλεύει καλύτερα και από τα Χριστούγεννα. «Πάει πολύ καλά, έχουμε προσθέσει περισσότερους κωδικούς από ότι είχαμε» σημείωσε, αναφέροντας ότι έχουν βάλει  40 κωδικούς, ενώ τα Χριστούγεννα είχαν γύρω στους 30 κωδικούς. «Έχουμε κάνει μία αύξηση, γιατί υπήρχε και ζήτηση, οπότε κι εμείς βρήκαμε την ευκαιρία, βρήκαμε τις προσφορές και αναπτύξαμε τους κωδικούς μας».

Ο ίδιος αναφερόμενος στις μειώσεις των τιμών είπε ότι κάποια παιχνίδια από 40 ευρώ έχουν πάει 25 ευρώ, από 15 ευρώ έχουν πάει στα 10 ευρώ.

«Αφήνουμε την αγορά να λειτουργήσει»

Από την πλευρά του ο κος Παπαθανάσης δήλωσε: «Βλέπουμε ότι και το «Καλάθι των Νονών» δουλεύει, όπως δούλεψε και το Εορταστικό Καλάθι. Πώς λειτουργούν τα Καλάθια; Τα Καλάθια «φωτίζουν» βασικές κατηγορίες. Ας πούμε στη συγκεκριμένη περίπτωση ξεχώρισαν 40 κωδικοί παιχνιδιών, στους οποίους και λειτούργησε ο ανταγωνισμός.

Εμείς δεν βάζουμε πλαφόν στις τιμές, αφήνουμε την αγορά να λειτουργήσει ελεύθερα και η επιτυχία των Καλαθιών γενικά, και του Καλαθιού της Σαρακοστής και του Πάσχα και των Νονών, είναι ότι ενισχύει τον ανταγωνισμό, επομένως οι τιμές μειώνονται.

Πέρα όμως από την επιτυχία του Καλαθιού σε επίπεδο τιμών, η οποία αποδεικνύεται όλους αυτούς τους μήνες που είναι σε ισχύ, το Καλάθι λειτουργεί και για τους επαγγελματίες. Βλέπετε ότι και οι επαγγελματίες που συμμετέχουν δηλώνουν ικανοποιημένοι από τη λειτουργία του».

Μετά την επίσκεψή τους στο κατάστημα «JUMBO», ο Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε: «Καθόσον οι εορτές του Πάσχα είναι μέχρι την Κυριακή, άρα παρέλκει η ανάγκη, θέλω να ευχαριστήσω όλες τις αλυσίδες παιχνιδιών όπου έχουν συμμετάσχει με πολλούς κωδικούς. Σήμερα, 3η εβδομάδα, έχουμε στο 19% των κωδικών μειώσεις τιμών και στο 81% σταθερές τιμές. Ούτε ένας κωδικός δεν έχει αύξηση σε καμία αλυσίδα, το οποίο είναι πολύ εντυπωσιακό».

«Η ανταπόκριση ήταν φανταστική και πιστεύουμε ότι κανένας νονός, νονά, παππούς, γιαγιά, παιδιά, βαφτιστήρια δεν πήραν αγάπη, δεν έδωσαν αγάπη και δεν το ευχαριστήθηκαν. Θέλουμε ειλικρινά να σας ευχαριστήσουμε πάρα πολύ για τη συνεργασία μας, ήταν άψογη» ανέφερε η υπεύθυνη του καταστήματος «JUMBO».

Μας αντιγράφουν

«Το Βέλγιο πάει να μας αντιγράψει. Η Γαλλία ήδη μας αντιγράφει. Στην Ισπανία οι “Podemos” ζήτησαν να γίνει καλάθι. Η Κύπρος ετοιμάζεται να κάνει καλάθι. Και άλλες χώρες ευρωπαϊκές πάνε να κάνουν καλάθι. Η μία μετά την άλλη οι ευρωπαϊκές χώρες βλέπουν ότι αυτό το πράγμα λειτουργεί.

Δείτε τι έγινε με το αρνί και το κατσίκι. Γιατί φωνάζουν οι κρεοπώλες και οι κτηνοτρόφοι; Γιατί βάλαμε το αρνί και το κατσίκι στο καλάθι. Μα αν δεν δούλευε το καλάθι, για ποιο λόγο να φωνάζουν; Δεν θα τους ενδιέφερε. Φωνάζουν γιατί δουλεύει και άρα, ρίχνει τις τιμές.

Γιατί δουλεύει; Δουλεύει γιατί βάζουμε διατίμηση; Όχι. Δουλεύει γιατί ο ανταγωνισμός επιτρέπει στις τιμές να πέφτουν και το κυριότερο οι πελάτες των σούπερ μάρκετ όπως και οι πελάτες των παιχνιδιών ψωνίζουν από το καλάθι. Αν ο κόσμος δεν ψώνιζε, δεν θα δούλευε», τόνισε ο κος Γεωργιάδης.

«Από τις πρώτες μέρες έχει δείξει μεγάλη δυναμική το «Καλάθι των Νονών», ο κόσμος μπαίνει μέσα και το αναζητά και αναζητά παιχνίδια από αυτό. Υπάρχουν πολλά επώνυμα παιχνίδια», τόνισε η υπεύθυνη του καταστήματος «Μουστάκας».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία
Η Πορεία της Ελληνικής Κτηματαγοράς και οι Επενδυτικές Προκλήσεις στις Συναλλαγές Ακινήτων
Ακίνητα |

Η Πορεία της Ελληνικής Κτηματαγοράς και οι Επενδυτικές Προκλήσεις στις Συναλλαγές Ακινήτων

Παρά τις σύγχρονες επενδυτικές προκλήσεις (ενδεικτικά αύξηση κατασκευαστικού κόστους, αύξηση επιτοκίων, πράσινη μετάβαση), η  διατήρηση του θετικού ρυθμού ανάπτυξης καθιστά αναγκαία τη σταθερότητα του νομοθετικού και εν γένει επενδυτικού πλαισίου